Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södertäljebo dödshotade polisman och misshandlade kvinna – får skaka galler

Södertäljemannen var våldsam och hotfull vid ett polisingripande. Vid ett senare tillfälle misshandlade han en kvinnlig släkting. Nu har han dömts till fängelse för brotten.

Annons

En hotfull man med knuten näve. Genrebild.

En Södertäljebo i 35-årsåldern har dömts till fem månaders fängelse för en rad brott som han begått i mars 2014, oktober 2015 och april 2016.

I mars 2014 kontrollerades han av polis tillsammans med en 22-årig bekant i Norrköping när han hade på sig kokain. Det här är den enda åtalspunkten som mannen erkänt.

Tre av brotten: hot mot tjänsteman, ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd begicks samma dag. En polispatrull skulle kontrollera en släkting till mannen som var misstänkt för narkotikabrott, varpå den nu dömde mannen kom till platsen och uppträdde hotfullt genom att bland annat ställa sig nära och skrika. När en polisman – efter upprepade verbala uppmaningar mot mannen att han skulle backa – tvingades flytta på honom fysiskt ska mannen ha blivit ännu mer aggressiv.

Därefter uppstod enligt poliserna som vittnat för rätten ett tumult som slutade med att mannen tvingades ned på marken för att få handfängsel. Det var i detta ögonblick som han uttalade att han skulle skära halsen av polismannen som höll honom nere.

Dagen före incidenten som beskrivs ovan hade mannen kontrollerats när han körde bil på E4:an nära Västberga i södra Stockholm. Kontrollen utmynnade i att han rapporterades för olovlig körning, då han saknar giltigt körkort.

I april året därpå misshandlade han en kvinnlig släkting i samband med ett bråk i hennes lägenhet genom att bland annat dra henne i håret så att en hårtuss lossnade. Enligt vad kvinnan uppgett ska han också ha slagit henne på smalbenet med knuten näve och slängt skor på henne.

Mannen döms mot sitt nekande till fem månaders fängelse.

Mer läsning

Annons