Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordår för Scania 2016 – LT sände live med vd Henrik Henriksson om rapporten

Scania kan se tillbaka på ett rekordår. Nettoomsättningen steg till en nivå på nästan 104 miljarder kronor och den totala leveransen av lastbilar och bussar nådde den högsta nivån någonsin.

Annons

TV: LT direktsände från Scanias huvudkontor och intervjuade vd Henrik Henriksson direkt efter att rapporten presenterats.

På fredagsmorgonen presenterade Scania sin årsrapport och det var idel rekord som presenterades för 2016.

Förutom nettoomsättningen och totalleverensen steg också serviceintäkterna till rekordhöga 22 miljarder kronor, en ökning med fem procent.

Rörelseresultatet exklusive jämförelsestörande poster steg med sex procent till 10 184 (9 641) miljoner kronor vilket motsvarar en rörelsemarginal på 9,8 (10,2) procent. Rörelseresultatet uppgick till 6 384 miljoner kronor (9 641) och påverkades negativt av en avsättning på 3,8 miljarder kronor med anledning av Europeiska kommissionens konkurrensutredning. Kassaflödet uppgick till 3 427 miljoner kronor (4 376) för fordon och tjänster.

Vd Henrik Henriksson kommenterar siffrorna i ett pressmeddelande:

– Den nya lastbilsgenerationen har gjort succé direkt och den nya Scania-lastbilen har gått segrande ur samtliga branschpresstester som den deltagit i. Den nya lastbilsgenerationen har prisats för i stort sett alla egenskaper – drivlina, prestanda, komfort, bromsegenskaper, sikt och styrning. I kombination med Scania Maintenance with Flexible Plans, vår nya skräddarsydda tjänst som möjliggörs av löpande analys av uppkopplade fordons driftdata, får kunden mer tid att generera intäkter. Närvarje lastbil får exakt det underhåll den behöver kan kunden utnyttja fordonets drifttid maximalt.”

Läs mer: Scania går från guld till silver i ny logotyp: "Det har inte varit helt gratis"

[+] För dig som är pluskund: Slut på trafikkaoset i Scaniarondellen – här är lösningen: "Åtgärden har två funktioner"

Mer läsning