Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rån mot byggarbetsplats i Södertälje – tre personer gripna

På fredagsmorgonen fick polisen in ett samtal om ett bråk vid en byggarbetsplats i Södertälje. En byggmaskin stals från platsen och tre personer har gripits misstänkta för rån.

Annons

Vid 07-tiden fick polisen in ett samtal om ett bråk vid en byggarbetsplats på Viksbergsvägen i Södertälje. Flera personer ska ha dykt upp vid arbetsplatsen och enligt polisen har det då uppstått ett bråk om en byggmaskin. I samband med bråket ska en person ha blivit slagen.

Försvann i bil med byggmaskin lastad på släp

De misstänkta gärningspersonerna ska ha lastat byggmaskinen på ett släp och därefter försvunnit. Personerna lämnade platsen i bilen och körde norrut med en polispatrull strax efter sig.

Under färden kastade personerna något från bilen. En stund senare ramlade byggmaskinen av släpet och hamnade på vägen. Polisen var då tvungna att avbryta efterföljandet av de misstänkta gärningspersonerna för att ta hand om maskinen och kalla på bärgningsbil.

Tre personer greps i närområdet

Polisen inledde en förundersökning gällande rån. Man letade i närområdet efter bilen med släpet och de misstänkta personerna.

Vid 09.30-tiden meddelade polisen att man gripit tre personer. Byggmaskinen togs även i beslag för teknisk undersökning.

Mer läsning

Annons