Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya taktiken bar frukt – stora beslag av smällare och fyrverkerier

Södertäljepolisen drog igång en riktad insats under jul- och nyårshelgen för att komma åt olagliga fyrverkeripjäser.

Annons

Resultaten av polisen olika tillslag blev gott, uppger polisen i ett pressmeddelande: Cirka 900 pyrotekniska pjäser beslagtogs och missbruket av fyrverkerier och smällare blev något mindre i Södertälje än tidigare år.

En beslagtagen smällare.

Många boende och näringsidkare var oroliga inför jul- och nyårshelgerna på grund av tidigare års missbruk av bangers och andra typer av smällare samt fyrverkeripjäser av olika slag.

Även i år förekom problem – runt jul- och nyårshelgen sköts raketer mot bland annat Södertäljes polishus och kommunhus. Också lokaltrafik och polisbilar utsattes för smällare och fyrverkerier.

Men det har ändå varit mindre problem i år än tidigare år, enligt polisen.

Bangers.

– Tack vare den riktade insatsen mot fyrverkerimissbruket kan vi ändå konstatera att det har varit något lugnare i Södertälje runt nyårshelgen jämfört med de senaste åren, säger Kristoffer Olofsson, operativ koordinator i Södertälje, i ett pressmeddelande.

Förutom beslagen av cirka 900 fyrverkeripjäser gjordes ett antal andra brottsanmälningar, bland annat mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

- Eftersom många poliser var ute i områdena innebar det också att andra brott uppmärksammades. Bland annat togs ett drygt halvt kilo hasch i beslag, säger Kristoffer Olofsson.

Mer läsning

Annons