Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastighetsfacket varslar om strejk inom Telgebostäder

Avtalsförhandlingarna mellan facket och arbetsgivarna inom fastighetsbranschen har brutit samman. Facket har varslat om strejk i Södertälje från och med 1 juni.

Annons

Telgebostäder varslas om strejk från den 1 juni (arkivbild):

Om parterna – facket Fastighets och arbetsgivarna Pacta – inte kommit överens före klockan 6 torsdagen den 1 juni, kommer strejken att träda i kraft på sju företag på lika många orter runt om i landet.

I Södertälje rör konflikthotet Telgebostäder, där facket varslar om total arbetsnedläggelse samt blockad av allt arbete som utförs av reparatörer, hantverkare samt inre skötsel inom Fastighetsavtalsområde.

Dessutom omfattar varslet övertids-, mertids- och nyanställningsblockad samt förbud mot inhyrning av personal inom hela avtalets tillämpningsområde.

Förhandlingarna mellan Fastighets och Pacta har strandat efter att parterna bland annat inte kunnat enas om hur stor uppräkningen ska bli av lägstalönerna.

– För vår del är det viktigt att ha kollektivavtal som bidrar till konkurrens på samma villkor och har motsvarande kostnader som andra i branschen, säger Magnus Pettersson, förbundsordförande i Fastighets, i ett pressmeddelande.

Namngivna företag i Borås, Malmö, Jönköping, Karlstad, Växjö och Kristianstad varslas också om strejk.

Mer läsning

Annons