Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för Mattias Mete - jagas av tre klubbar

Syrianska FC slutade näst sist i årets superetta och åkte därmed ur serien. Men en som ändå gjorde en bra säsong var lagkapten Mattias Mete som nu jagas av flera klubbar.
– Jag vill se en satsning i den klubben jag spelar för, säger han.

Annons

Syrianska FC åker ur superettan

Mattias Mete, 30, återvände till moderklubben Syrianska under förra säsongen och hjälpte klubben att hålla sig kvar i superettan. Han valde sedan att skriva på ett tvåårskontrakt.

Men den här säsongen har det gått tyngre. Syrianska slutade näst sist i superettan och spelar därmed i division 1 nästa säsong.

Frågan är om man gör det med Mattias Mete i laget. Med tanke på att lagkaptenen mäktade med hela 11 mål den här säsongen är det nog inte troligt.

Nu bekräftar anfallaren att andra klubbar har anmält intresse för hans tjänster.

– Det är två svenska klubbar i superettan och en utländsk klubb, säger han utan att gå in mer i detalj.

Han betonar dock att ingenting är klart när det gäller Syrianska.

– Vi har inte satt oss ner och pratat. Jag har som sagt kontrakt över nästa säsong och vi får se vad som händer i klubben. Vad det blir för ny styrelse i klubben och så där.

Vad är avgörande för ditt val?

– Jag vill se en satsning i den klubben jag spelar för. Oavsett om det gäller Syrianska eller någon annan klubb, säger Mattias Mete.

Så om du ska lämna Syrianska för en superetta-klubb ska det vara ett topplag?

– Lite så. Jag vill till en klubb som slåss i toppen av tabellen, säger han.

Mattias Mete hoppas få mer klarhet i slutet av den här månaden för att kunna bestämma sig innan årsskiftet.

Syrianska hade ett medlemsmöte i söndags där tanken var att tillsätta en ny styrelse. Men beslutet skjöts istället fram till det extrainsatta årsmötet den 26 november.

Sportchef Can Melkemichel vill inte uttala sig om läget i truppen inför nästa säsong innan den nya styrelsen är på plats. Cirka tio spelare har kontrakt över nästa säsong.

Flera av de kontrakten har dock klausuler som gör att de upphör och måste omförhandlas vid degradering. Detta för att skydda klubben från att dras med stora lönekostnader i en lägre serie.

Mer läsning

Annons