Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt in fler bussar mellan Södertälje och Nykvarn

Annons

Buss 780.

Jag vill att det ska gå flera bussar från Södertälje, via motorvägen. Just nu går de flesta bussarna genom Almnäs (780) – och det tar ungefär 40-45 minuter, från Nykvarns centrum till Södertälje station. De som går via motorvägen (780X) tar ungefär 20 minuter, alltså sparar man en massa tid om man tar 780X.

Om det gick fler bussar på motorvägen skulle nog flera välja ett mer miljövänligt sätt att ta sig till Södertälje från Nykvarn eller tvärtom. I stället för att man en och en åker i flera bilar och släpper ut mera avgaser, som ökar utsläppen vilket leder till global uppvärmning.

Snabbare och tätare kollektivtrafik skulle också få många i Nykvarn att testa nya sporter till exempel basket eller simning. Jag själv simmar och har svårt att hinna till “landträningen” som är en halvtimme innan själva simpasset. Och jag kan inte ta en tidigare buss, på grund av att jag slutar halv tre – och den första bussen som går efter det går via Almnäs. Jag kan heller inte vänta på 780X, för då missar jag träningen.

Det skulle alltså vara bättre för både miljön och alla som ska till Södertälje om det gick flera bussar från Nykvarn till Södertälje via motorvägen.

Wilma L

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons