Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ogenomtänkt flyttbeslut

Jag blev både förvånad och upprörd när jag fick veta att de lokaler som nyligen tilldelats Pedagogiskt centrum inte längre ska kunna nyttjas av oss pedagoger i Södertälje kommun.

Annons

Hur tänker man som kommun när man renoverar en lokal för att ytterligare kunna utveckla våra ungas möjligheter till en bra utbildning och ge dem möjligheter (genom oss pedagoger) till att följa med i den digitala utvecklingen i samhället för att några veckor senare besluta sig för att återigen flytta verksamheten till en avsevärt mycket sämre lokal?

Lokalen i Västergård är perfekt anpassad för det fantastiska arbete som Pedagogiskt centrum bedriver – däremot inte helt optimal för den tilltänkta verksamhet som ska ta över lokalerna.

Jag förstår att lokalbehovet är akut för vissa verksamheter, men att flytta Pedagogiskt centrum igen kommer att innebära att den positiva utveckling vi ser i Södertäljes förskolor och skolor vad gäller IKT (informations- och kommunikationsteknik) avsevärt kommer att för sämras.

De nuvarande lokalerna erbjuder oss pedagoger en fantastisk möjlighet att kunna träffas för utbildning, bygga broar mellan verksamheter, nyttja den digitala tekniken och den kompetens de som arbetar där besitter. Jag har kämpat i många år för att föra in den digitala världen i förskolan och när utvecklingen verkligen börjar att ta fart så bestämmer man att kraftigt försämra möjligheterna för oss pedagoger att kunna träffas på ett lättillgängligt och genomtänkt sätt.

Snälla – tänk om i detta beslut!

Vi behöver alla de fantastiska människor som arbetar på Pedagogiskt centrum

och vi behöver kunna ha möjlighet att träffas i lokaler som har förutsättningar att kunna tillgodose de behov vi har för att kunna fortsätta driva diskussionerna inom IKT.

Martina Gråbacke

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons