Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märkligt studsmål blev avgörande när Assyriska slog Sandviken

Det var länge jämnt och stod och vägde mellan Assyriska och Sandviken.
Men Assyriska drog ändå det längsta strået, efter att Kevin Krans visat sin klass och Rani Haddad fått in ett riktigt flytmål.

Annons

Det var en kamp mellan lag nio och tio i tabellen när Assyriska tog emot Sandviken på Södertälje fotbollsarena på söndagseftermiddagen. Och det var också två jämna lag som gjorde upp om segern – som Assyriska till sist tog hem med 3-1.

Matchinledningen var något avslagen, med slarvigt spel från båda hållen. Matchens första riktiga läge gick till Sandviken och Viktor Nordin, när han kom fram på vänsterkanten och skickade iväg ett avslut som Assyriskamålvakten Adrian Engdahl tvingades till en fin benparad på.

Men efter att Sandviken haft ett par chanser var det Assyriska som tog över mer och mer, och allt som oftast hände det genom Love Reuterswärd. Efter en frisparksretur var det han som fick ett ypperligt skottläge för Assyriska – men valde att i stället försöka göra en gubbe till och tog sig genom det ur skottläget. Strax därefter kom Reuterswärd fram på vänsterkanten och fick iväg ett lågt avslut, som Sandvikens målvakt Kalle Jansson i sin tur fick göra en benparad på.

Första halvlekens allra giftigaste möjlighet gick dock till Sandviken och York Rafael, som kom upp högst på en nickduell och träffade målramen. Därefter fick man dubbla möjligheter på returen, men Engdahl lyckades på något sätt hålla bollen utanför mållinjen med god hjälp av en försvarare.

I den andra halvleken exploderade dock matchen målmässigt tidigt. Kevin Krans gav Assyriska ledningen med ett lågt avslut, som inte såg helt otagbart ut för Kalle Jansson. Strax därefter blev det också 2-0 för Assyriska efter en dråplig situation.

Rani Haddad klev framåt och borde ha tagit avslut. I stället blev det ett tillslag för mycket vilket gjorde att Sandvikenback kunde komma emellan och rensa. Men rensningen blev inte bättre än att den träffade Haddad och studsade in i mål, otagbart för Kalle Jansson. Det var också det målet som i slutändan skulle komma att bli skillnaden mellan lagen.

Men Sandviken gav inte upp där. I den 61:a minuten, bara sex minuter efter Haddads mål, kom också reduceringen. York Rafael tog ett mycket bra skott och möttes av en lika bra räddning från Engdahl. Men på returen fick Rasmus Eriksson öppet mål, och då kunde inte Engdahl göra någonting.

Därefter var det mycket Sandviken, och det såg virrigt ut i Assyriska. Ett välkommet avbrott kom nog för hemmalaget vid en rätt obehaglig situation med kvarten kvar.

John Junior gick in stenhårt mot Harry Osborne, och hemmapubliken ropade på ett rött som nog inte var långt borta. Men det var John Junior som fick den värsta smällen. Han blev liggande en bra stund och fick bäras av på bår, rakt ut i spelargången.

Efter det dog den Sandvikenforcering som hade inletts av lite grann. Sandviken försökte, men fick egentligen inte några hetare chanser därefter. I stället blev det Assyriska som kontrade in 3-1 genom Kevin Krans, som med en riktigt kylig chipp satte sitt andra mål för matchen.

Matchfakta/Division 1 norra

Assyriska FF – Sandvikens IF 3-1 (0-0)

Målen: 1-0 (47) Kevin Krans, 2-0 (55) Rani Haddad, 2-1 (61) Rasmus Eriksson, 3-1 (92) Kevin Krans

Varningar, Assyriska: Rani Haddad., Daniel Stensson.

Varningar, Sandviken: Olof Mård, John Junior.

Assyriska (4-2-3-1): Adrian Engdahl – Isa Demir, David Durmaz, Harry Osborne, Daniel Stensson – Suma Abu Bakarr, Rani Haddad (Lawal Ismail, 70) – Kevin Krans, Victor Söderström, Love Reuterswärd (Marcus Ytter, 88) – Gino Yürekci (Andy Antar, 36).

Sandviken (4-4-2): Kalle Jansson – Felix Bindelöv, Gustav Thörn, Olof Mård, Jimmy Hansson – John Junior (Hjalmar Öhagen, 77), Jens Åberg, Jonathan Hellström, Viktor Nordin (67 Marcus Hägg) – Rasmus Eriksson (Sunday Bale, 84), York Rafael.

Mer läsning

Annons