Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Assyriska värvar tillbaka Gothia Cup-hjälte: "En förlorad son är hemma"

2004 vann Assyriskas elvaåringar Gothia cup. Mikael Ishak var målkung i laget och i målet stod Davor Blazevic. Nu värvar Assyriska hem målvakten, som senast tillhörde AFC, för att täcka upp för skadade Elias Hadaya.

Annons

Unge talangen Elias Hadaya värvades från AFC:s U19-lag inför säsongen för att stå på tillväxt bakom tänkte förstemålvakten Adrian Engdahl.

Men nu skriver fotbolltransfers.com att Assyriska har värvat ytterligare en målvakt som var i AFC i fjol, 24-årige Davor Blazevic, som har ett förflutet som pojkspelare i klubben och som bland annat spelat 40 A-lagsmatcher för Brommapojkarna, varav 18 i allsvenskan.

– Ännu en förlorad son är hemma. Vi fick tyvärr en skada på vår målvakt Elias Hadaya och var tvungna att agera. Med Davor får vi en keeper som kan föreningen ut och in. Jag vill även tacka Abgar Barsom som hjälpte till under förhandlingarna, säger sportchefen Bobil Minasson till fotbolltransfers.com.

Davor Blazevic är född 1993 och spelade med Assyriska framgångsrika pojkar 93-lag under ledning av nuvarande Södertälje FK-tränaren Eddie Demir och Alsan Sharro. Det laget, där bland andra även Tysklandsproffset Mikael Ishak och SFK-duon Kevin Sharro och David Yarar spelade, nådde sin kanske största framgång när man vann Gothia cup 2004 efter finalseger mot ungerska Szanda FS Szolnok med 2–0.

Davor Blazevic (i grönt) boxar ut bollen under en match i superettan mellan Brommapojkarna och Degerfors IF 2015.

Mer läsning

Annons