Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen tappade bort parkerad bil – Södertäljebo får 1400 kronor i ersättning

Polisen parkerade om mannens bil efter en olycka. Men när han skulle hämta bilen var det ingen som visste var den stod och medan polisen letade fick bilen parkeringsböter.

Annons

Mannen var med om en trafikolycka i höstas och blev förd med ambulans till sjukhuset där han blev kvar i tre dagar. Samtidigt tog en polis hand om hans bil och körde bort den till en parkering.

LÄS ÄVEN: Bil förstörd i brand – troligen anlagd

Mannen, som är i 50-årsåldern, fick tillbaka bilnycklarna direkt men eftersom att han var omtöcknad av smärtstillande medicin uppfattade han inte var polisen hade ställt bilen.

LÄS ÄVEN: Man misshandlades på öppen gata – kan utredas som hatbrott

Så tre dagar senare, när han skrevs ut från sjukhuset, fick han börja med att åka till polisstationen i Södertälje för att fråga var hans bil parkerats. Men svaret dröjde då den polis som hade flyttat bilen hade gått på semester. Först en vecka senare var polisen åter i tjänst och kunde berätta var bilen fanns. Då fick mannen nästa sura överraskning. Bilen hade ställts på en betalparkering och nu satt där två parkeringsböter på rutan.

Polisen har nu beslutat att betala ut två gånger 700 kronor, sammanlagt 1400 kronor i ersättning till mannen för böterna.

Mer läsning

Annons