Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung blottare fotades på pendeltåget – polisen utreder sexuellt ofredande

Artikel 1 av 4
Pendeltågsblottaren
Visa alla artiklar

En man som blottade sitt kön fotograferades på ett pendeltåg på lördagskvällen. Bilden har sedan delats flitigt i sociala medier. Under söndagen lyckades polisen identifiera mannen.

Annons

Klockan 18.30 på lördagskvällen ska den unge mannen ha klivit på tåget vid Södertälje Centrum. Någon gång under färden ska han sedan ha blottat sig för en tonårig flicka. Hon hade sinnesnärvaro nog att ta en bild på mannen. Vid nästa station klev flickan av och kontaktade sin pappa.

Kort efteråt lade flickans pappa upp en bild på den misstänkte mannen på Facebook. På bilden syns både mannen och hans blottade kön tydligt.

Läs även: En person gripen för våldtäkt på musikfestivalen Summerburst

Bilden hade på söndagsmorgonen redan delats över 8 000 gånger. Bland kommentarerna finns synpunkter både gällande att mannens agerande är "hemskt" och "avskyvärt" men även ifrågasättande om det kan handla om en påhittad händelse eller att mannen på bilden kan ha någon slags funktionshinder. Flera kommentatorer diskuterar också lämpligheten i att lägga ut bilden i sociala medier.

Läs även: Man ofredade kvinna sexuellt på Flamingo club

Polisen bekräftade på söndagsmorgonen att det finns en anmälan kring händelsen, men med hänsyn till flickans ålder är förundersökningen belagd med stor sekretess.

– Jag kan bekräfta att det finns en anmälan och att vi har en pågående förundersökning gällande sexuellt ofredande. Brottet kommer att utredas skyndsamt med hänsyn till målsägarens unga ålder, säger Bo Thomas Olsson, stationsbefäl vid Södertäljepolisen. En del av utredningen kan också komma att fokuseras kring det faktum att den unge mannen lagts ut på bild i ett socialt medium i en mycket komprometterande situation, bilder som dessutom delats tusentals gånger.

Vid 12.30 på söndagen hade polisen också lyckats identifiera den misstänkte blottaren.

– Mannen på bilen är identifierad. Vi har pratat med honom men han är ännu inte förhörd. Men han har medgett att det är han på bilden, säger Bo Thomas Olsson.

Det finns inga närmare detaljer kring de förhör som hållits eller ska hållas – utredningen skulle fortsätta under måndagen när ett större antal poliser finns i tjänst.

Tipsa oss:Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72001 (du måste börja meddelandet med "LTS TIPS") eller mejla [email protected]

Alla artiklar i
Pendeltågsblottaren
Annons