Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zvezdaneffekt direkt– stjärnan avgjorde sent för SFC i Syrianskaderbyt i Hallunda

Zvezdan Milosevic-effekt för Syrianska? Ja, ser man till resultatet 3–2 i "derbyt" mot Arameisk-Syrianska så var det det som publiken fick se på Brunna IP i Hallunda. Mathias Ranégie avgjorde i den 82:a minuten.

Här finns dina lokala sportnyheter på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter

Syrianska hade mest boll i den första halvleken men hemmalagets omställningar var farliga mot Syrianskas backlinje. SFC-försvararna hamnade ofta på "mellis".

Syrianska tog ledningen i den 22:a minuten när Seth Hellberg, som hade en mer offensiv roll i den här matchen under nye Szezdan Milosevics ledning, sköt ett skott som tog i ryggen på Mattias Mete och det ställde Sebastian Rajalakso helt fri med målvakten och Rajalakso kunde då enkelt trycka in bollen.

Arameisk–Syrianska kvitterade dock fem minuter senare när Södertäljebekantingen Nahir Oyal lyfte in en frispark i den där farliga ytan mellan spelarna vid straffområdeslinjen och målvakten Dejan Garaca. Oyals mycket fina frispark nådde Nemrot Awrohums panna och nicken seglade över en akterseglad Garaca.

Syrianska, som saknade skadade Martin Mutumba och avstängde Diego Brum, fick på nytt produktion av Sebastian Rajalakso. Strax före paus kom han loss på vänsterkanten och placerade in bollen smart bakom Gabriel Asso i hemmamålet.

I andra halvlek jagade hemmalaget kvittering. Och med en kvart kvar dundrade Kristijan Cosic in 2–2 på en av säsongens snyggaste volleys.

Men Syrianska fick en hörna i slutet och på den nådde Mathias Ranégie högst.

Ranégie räddade sedan i slutminuten undan en hörna på mållinjen.

Stjärnan började på bänken men fick hoppa in i den 40:e minuten i stället för Mattias Mete som skadade sig i knät.

Så startade Syrianska:

Målvakt: Dejan Garaca.

Vänsterback: David Yarar.

Mittbackar: Denis Da Silva och Johannes Ercan.

Högerback: Isa Demir.

Balansmittfältare: Sani Tahir och Success Nwosu.

Vänsteryttermittfält: Sebastian Rajalakso.

Högeryttermittfält: Ihab Naser.

Mittmittfält, nummer tio-roll: Seth Hellberg.

Topp: Mattias Mete. Utgick knäskadad i den 40:e minuten. Ersattes av Mathias Ranégie.

Läs mer: Sjölin: Inget talar för Zvezdan Milosevic – förutom att han är van att släcka bränder