Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zonic nosade upp spår i branden vid Snebro

Efter branden vid Snebro Gård arbetar polisens tekniker för att få reda på vad som hände under lördagsnatten. Men de arbetar inte ensamma.

I skrot och bråte som är svart av sot, går tre poliser omkring. De fotar och kliver försiktigt över det som är kvar av byggnaden som totalförstördes i en brand vid Snebro Gård natten mot lördag. Det fanns acetylengasflaskor i byggnaden vilket försvårade arbetet för räddningstjänsten.

– Vi började utredningen nu under måndagsförmiddagen och väntar egentligen på hunden, som är tränad för att upptäcka brandfarliga vätskor, säger Carola Rosenqvist, kriminaltekniker hos polisen.

En svart bil svänger upp på parkeringen. Det är Lars Ekström med den specialutbildade labradoren Zonic som kommer till platsen för att göra sin del i arbetet.

– Det är som att hitta en nål i en höstack. Det är svårt att få resultat utan en brandhund, säger Mats Olofsson, också han kriminaltekniker hos polisen.

Zonic släpps ur bilen och arbetar till synes effektivt och snabbt över platsen.

– Han fungerar som vår ficklampa, om han hittar något så markerar han, på det sättet får vi veta var vi ska koncentrera våra provtagningar, säger Lars Ekström.

På några ställen verkar Zonic markera att brandfarliga vätskor kan ha funnits. Men vi får vänta på att utredningen blir klar innan vi får några svar.

Läs även: Specialhund ska ge svar om branden