Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yvonne Perkins ordnar musikfest för flyktinghjälp

Knappt hade Yvonne Perkins kommit hem från flyktingkrisens Lesbos innan nästa idé tog form. På påskafton ordnar hon en ny musikfest för att samla in pengar.

Musikfesten lördagen den 26 mars – påskafton – i Gula villan i Järna blir den tredje under rubriken ”From Järna with love”.

Den här gången riktas kärleken mot organisationen We act Sweden och de flyktingar som är fast i byn Idomeni i norra Grekland, alldeles vid den stängda gränsen till Makedonien.

– Jag vill dra dit och hjälpa till, men jag kan inte åka igen. Så jag gör det här i stället, säger Yvonne Perkins.

Pengarna behövs nu – därför ordnas musikfesten så snart det är möjligt. Vilket råkade bli påskafton.

– Jag hoppas att folk vill komma. Det blir ett annorlunda påskfirande där alla får chans att hjälpa de goda krafter som hjälper dem som har det allra svårast. Det är väl bättre än att sitta framför tv:n och vräka i sig godis.

Hon har bara varit hemma i Järna några dagar efter en månad på Lesbos, så programmet är inte helt klart. Men Gula villan är med på noterna och ABF hjälper till.

Tidigare har insamlade pengar gått till Läkare utan gränser. Erfarenheterna från Lesbos gör att We act Sweden får pengarna nu.

– Små organisationer kan agera fort och verkligen göra skillnad, säger Yvonne Perkins.

Läs även: Om tiden på Lesbos "Det finns hopp för mänskligheten".

Så kan du hjälpa till:

Yvonne Perkins, 49 år, kom på idén till musikfesten ”From Järna with love” som två år i rad har samlat ihop pengar till Läkare utan gränser. På påskafton 26 mars arrangerar Yvonne ännu en musikfest, i Gula villan i Järna. Intäkterna går till We Act Sweden.

På Lesbos har Yvonne arbetat för Pikpa som bland annat driver ett

eget flyktingläger på ön Lesbos.

Yvonne har bloggat om sin resa på goraskillnad.blogspot.com Flera organisationer har olika former av volontärarbete för den som vill engagera sig för flyktingar lokalt på sin hemort i Sverige. Information finns på respektive organisations hemsida.

Du som vill skänka bidrag till organisationer på plats kan till exempel göra det genom plusgiro till:

Action aid: 900083–7.

Läkare utan gränser: 900603–2.

Rädda Barnen: 902003–3.

Röda korset: 900800–4.

UNHCR: 900164–5.

Unicef: 9020 01–7.