Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterligare tre överklagar gangsterdom

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Ytterligare tre personer har överklagat tingsrättens dom i gangsterrättegången. En av dem är Metin Ok, 39, som dömdes till tolv års fängelse.

Metin Ok dömdes av tingsrätten för att ha införskaffat mobiltelefoner, sim-kort och värdebevis från Coop Forum i Geneta – telefoner som användes på mordnatten. Men Ok nekar till gärningen och ifrågasätter via sin advokat Ola Salomonsson bevisningen:

”Tingsrättens domskäl är synnerligen tvivelaktiga. Utredningen visar att Metin Ok vid tiden för inköpet av telefoner och värdebevis befunnit sig under samma telefonmast.

Där finns två varuhus som många personer besöker. Det är klarlagt i utredningen att Ok icke har inköpt telefonerna och någon bevisning för att han ombesörjt inköpet föreligger icke. Ok ska därför frikännas från ansvar i denna punkt”, skriver Salomonsson i överklagandet.

Även Martin Öner, 20, har överklagat sitt sexåriga fängelsestraff för medhjälp till dubbelmordet och människorov. Sherbel Said, 30, har överklagat sitt femåriga fängelsestraff för bland annat människorov och utpressning.

Ännu har inte livstidsdömde Bernard Khouri, 31, överklagat, men ingen förväntar sig att så inte sker innan den 22 augusti då tiden går ut.

Totalt har sex personer nu överklagat sina domar.