Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Youssef sänkte Ljungskile

Ljungskile på bortaplan brukar passa Assyriska illa. Christer Youssef struntade i historien. Han sänkte bohuslänningarna med matchens enda mål när AFF vann med 1-0.

Annons

Förmodligen var Assyriska tillfreds med att spela på konstgräset i Borås istället för det ännu ej spelbara naturgräset i Ljungskile. Södertäljelaget hade ett spel- och chansmässigt övertag under de första 70 minuterna av matchen. Och fick också utdelning i 49:e minuten när Christer Youssef snyggt smällde upp bollen i nättaket. Målet kom efter ett ordentligt försvarsmisstag i hemmalaget.

Assyriska hade sedan bud på 2-0, främst tack vare Stefan Batan som sköt två skott tätt utanför. Men under de sista 20 minuterna flyttade ett dittills blekt Ljungskile upp positionerna och skapade ett visst tryck. Hemmalaget skapade ett par heta målchanser, framför allt en nick i ribban på tilläggstid, men förmådde inte kvittera.

Segern var viktig och välförtjänt för Assyriska som dock har lite anledning till oro. Målvakten Robin Malmqvist utgick efter drygt en timmes spel på grund av fotskada. Han ersattes av Anton Olofsson som inte hade överdrivet mycket att göra, men agerade stabilt.

Assyriskas laginsats var på det stora hela ganska bra där mittbacksparet Malmborg och Papagiannopoulos samt Stefan Batan, Christopher Brandeborn och Christer Youssef imponerade allra mest.

– Det kändes tryggt. Vi spelade bra och hade en stabilitet i backlinjen. Men vi måste agera bättre än vad vi gör under den sista delen av andra halvlek,  sade AFF-tränaren Azrudin Valentic.

AFF-tränaren var dock inte överdrivet orolig för Robin Malmqvists status då det enligt de första rapporterna handlar om en stukad fot.

I och med segern är AFF uppe på andra plats i superettan. Laget har tagit sju poäng på de tre första omgångarna och skuggar överraskningen Falkenberg som har tre raka segrar.