Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yderström klar för Telge

Stefanie Yderström är tillbaka i moderklubben. På torsdagen meddelade SBBK att Södertäljetjejen vänder hem.

Yderström debuterade i Telge redan 2007 och hann med tre säsonger i klubben innan hon flyttade över atlanten för collegespel i Miami. Förra säsongen återvände hon till Sverige och gjorde en kort sejour i Umeå.

Säsongen avbröts abrupt när Yderström skadade korsbandet i december.

Nu är landslagsspelaren, som var med i EM-slutspelet förra sommaren, tillbaka i stan för att förstärka Telge kommande säsong.

- Det känns jättebra. Det är kul att hon känner att hon kommer hem. Det är den här cirkeln man vill sluta. Hon vill ju vidare - och är bara 24 år. Det här är ingen slutstation. Men det är roligt när det finns den lojaliteten, säger SBBK:s klubbdirektör Robert Andersson.

- Stefanie är en energispelare med bra karaktär. En tuff men glad tjej. Hon har erfarenhet från tre säsonger i Telge och internationellt spel. Hon kommer att bli en stöttepelare tillsammans med de andra äldre spelarna, fortsätter Andersson.

Yderström har skött delar av sin rehabilitering i Miami och verkar kunna vara tillbaka i trakterna av seriepremiären i oktober.

- Rehaben går jättebra. Hon räknar kanske inte med att vara 100 procent till seriestart, men i de krokarna, säger Robert Andersson.

Hur påverkar den här värvningen strategin för lagbygget?

- Troligtvis kommer vi inte att jobba så mycket mer på bakplan. Vi skiftar fokus från pointguard-hållet till en stor spelare. En kreativ poänggörare. Vi tror att med lite tålamod kommer Ellen Åström och Stefanie Yderström vara en bakplan som hävdar sig bra i ligan.

Men klubbdirektören öppnar ändå för att skriva kontrakt med två guarder: Anita Ilic och Matilda Edrén från förra säsongens trupp.