Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yanick ser fram mot slutspurten

Elitserien startar igen på lördag – men OS är kanske ett hetare diskussionsämne i SSK:s omklädningsrum just nu.
Att hinna se matcherna är dock desto svårare.

En kanadensisk hockeyspelare är givetvis intresserad av OS-hockeyn på hemma-plan.

Men SSK:s Yanick Lehoux hinner inte se på OS då han själv måste träna.

– Jag har inte sett så mycket, men jag har ju hängt med i vad som händer. Vi har många nationaliteter i omklädningsrummet och det är mycket snack. Just nu är väl våra tre finska spelare inte så glada över läget, svenskarna har lite kontroll i omklädningsrummet, säger Yanick.

För SSK återstår sju matcher i elitserien och de ska spelas under drygt två veckors tid. Det är nästan som ett OS, en turnering som slutgiltigt avgör vem som hamnar var i serien.

– Jag har förstått att ingen vill spela i kvalserien, där får man kämpa för livet. Just nu har vi en bra känsla i laget, vi tycker att vi är på väg uppåt. Samtidigt måste vi inse att just nu är vi inte herrar över vårt eget öde. Vi måste vinna våra matcher, sedan får vi se vad de andra lagen gör. Vinner Frölunda sju raka kan vi inte göra så mycket åt det, säger Yanick.

Den som kanske har haft mest nytta av OS-uppehållet är han själv.

– Det var jobbigt att komma tillbaka från hjärnskakningen och liksom spela sig i form, när jag inte hade någon riktigt tajming eller kondition. Jag tror att den var bra för laget också. Vi har fått vila lite grann, träna ihop oss och göra det vi ska för att försöka vinna matcher och klättra i tabellen, säger Yanick.

Läs mer i onsdagens papperstidning.