Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yanick Lehoux är tillbaka

Yanick Lehoux är redo för comeback efter sin hjärnskakning. Han tränade för fullt under måndagen och känner inte av några symptom.
– Det känns underbart att vara tillbaka, säger han.

SSK-spelarna Topi Jaakola och Yanick Lehoux spelar mot Timrå under måndagskvällen. Den finske backen Jaakola, som varit magsjuk, har återhämtat sig snabbt. Dessutom verkar inte åkomman spridit sig till några andra i truppen.

Yanick Lehoux har varit borta hela vintern. Den högerskjutande anfallaren har varit saknad sedan den 21 november, då han åkte på en läskig tackling i Gävle. Sedan dess har han kurerats för en hjärnskakning.

– Den första tiden var hemsk. Jag hade ont i huvudet och kunde inte göra någonting, bara vila. Jag fick till och med ont om jag satt framför datorn. Men sen kom min familj på besök. Jag kom ut och gjorde saker. Besökte Stockholm till exempel. Då började det kännas mycket bättre, säger han till LT efter måndagens träning.

Peter Larsson vet inte hur mycket speltid Lehoux kommer få. Det är upp till honom själv.

– Jag är inte i bästa form. Men jag har inga symptom längre och enligt läkaren har jag varit frisk tillräckligt länge för att kunna spela igen.

Hjärnskakningar kan vara luriga. Åker Lehoux på en smäll mot Timrå kan det bli sämre igen.

– Det finns alltid risker med att spela. Åker jag in med huvudet i sargen är det självklart inte bra.

Exakt vilken formation kanadensaren ska spela i är inte klart. Han brukade spela med Linus VIdell, men han är fortfarande småskadad och spelar inte. Dock tränade han under måndagen.

Det är också ett frågetecken kring backen Fredrik Svensson. Han hade migrän under förmiddagen. Men Peter Larsson sa sig ha ett piller som skulle hjälpa.