Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

X-teammedlem släppt

Polisen har ännu ingen gripen eller misstänkt för dubbelmordet på bröderna Moussa. Samtidigt har en av de häktade för påskskjutningen i centrum släppts ur häktet.

Utredningen av dubbelmordet på Oasen i Ronna centrum för snart sju veckor sedan går vidare, men mördarna går alltjämt fria.

– Ingen är gripen eller skäligen misstänkt, mer kan vi inte säga, säger Kjell Lindgren, pressansvarig vid länskriminalen.

Samtidigt har kammaråklagare Solveig Sörlien beslutat att häva häktningsbeslutet för den 19-årige Linköpingsbo med koppling till X-team som greps på annandag påsk misstänkt för medhjälp till försök till mord på Nedre Torekällgatan natten mot långfredagen.

19-åringen är registrerad ägare till den bil som användes vid skjutningen, då två män med koppling till Södertäljenätverket skottskadades, varav en svårt.

19-åringen ska ha anmält sin bil stulen, men alldeles i anslutning till den polisanmälan han gjorde har polisen funnit att han pratat med personer ur den krets där de misstänkta finns, såväl innan, under som efter brottet.

Beslutet att släppa honom togs i fredags förra veckan, två dagar efter att en 20-årig man gripits och anhållits av Linköpingspolisen. 20-åringen har varit eftersökt av polisen, men hållit sig undan. Även han släpptes efter ett par dagar.

Polisen tror att skjutningen på Nedre Torekällgatan var en hämnd för dödsskjutningen av en X-teammedlem i föreningslokalen Oasen den 23 december.

Kvar i häktet sitter nu två män och en kvinna, med koppling till Bandidos supportergäng X-team, alla misstänkta för medhjälp till mordförsöket på Nedre Torekällgatan. De är alla folkbokförda kring Skärholmen och Västberga i södra Stockholm, men en av dem har tidigare bott i Linköping.

Utredningen är mycket omfattande och bygger på tekniska analyser eftersom de misstänkta vägrar medverka. Rättegången inleds den 27 september.

åtalad.

Detta har hänt i gängkriget

13 september 2008: Bråk uppstår på Spelpalatset, Klockarvägen, mellan X-teams president och medlemmar ur Södertäljenätverket. Flera skott avlossas, ingen kommer dock till skada. Konflikten mellan grupperna tilltar.

Natten mot 23 december 2009: X-teammedlemmen Mohaned Ali, 25, från Uppsala, skjuts till döds av en pistolbeväpnad maskerad man. En 18-årig man från Södertäljenätverket grips och häktas, men släpps den 1 april.

Natten mot 2 april i år: Två personer, 28 och 37 år gamla, med koppling till Södertäljenätverket, beskjuts från en mötande bil på Nedre Torekällgatan. Tre personer med koppling till X-team sitter häktade, två är släppa ur häktet och en har suttit anhållen. 37-åringen anses vara en ledarperson inom den undre världen, 28-åringen är släkt med nätverkets ledare.

Natten mot 1 juli: Yaacoub och Eddie Moussa, bröder till X-teams president Dany Moussa, skjuts till döds av två maskerade män i föreningslokalen Oasen.

13 juli: Södertäljenätverkets ledare och två andra grips med en pistol och en mini-k-pist i bilen i Farsta centrum. En av männen tar på sig vapeninnehavet och misstänks för grovt vapenbrott. Ledaren och en till släpps efter två veckor i häkte.