Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wii är vinnarei spelkriget

Under julhandeln var Nintendo Wii den stora vinnaren i tv-spels-
branschen.
– Men Wii är ett typiskt sällskapsspel som farmor köper vid jul, förklarar 17-årige Erik Björk på besök i spelbutiken Game Store.

Enligt spelsajten Gamereactor såldes det sex miljoner Wii-spel världen över i december. Konkurrenten Sony Playstation 3 såldes under samma period i tre miljoner exemplar.

– Jo, vi kan bekräfta Wiis försäljning har ökat, säger Johnny Olsson på Game Store. Men det handlar också om prisläget. Nu är priset sänkt på PS3 och det märks.

Köerna ringlar långa i butiken och i ett hörn står kompisarna Erik Björk, Axel Sandström och Filip Högbom, alla 17 år, och diskuterar spel. De förklarar att Wii är enklare, men passar bra om man är många som ska spela samtidigt.

– Jag spelar Wii, men det är pappa som köpt det. Kul att spela ihop med släkten, förklarar Filip Högbom.

– Jag skulle vilja kalla mig spelexpert. Jag menar, jag har spelat så länge jag kan minnas och när man spelar själv är det PS 3 och X-box som gäller, säger Axel Sandström.

På frågan om hur viktigt det är att spela svarar Erik Björk:

– Jag kommer aldrig att sluta spela. Jag är en sådan som kommer att smörja upp barnbarnen med nya tv-spel när jag blir gammal.