Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westerling: "Ska bli jäkligt kul att dra igång igen"

I dag drar SSK igång träningen igen efter julledigheten. Redan på måndag är det match, när Hudiksvall gästar Axa sports center.

Annons

SSK avslutade östra hockeyettan med tre ordinarie kedjespelare, Jonas Westerling, Johan Skinnars och Henrik Nyberg, på skadelistan.

Nu är alla tre tillbaka och redo för spel.

- Japp, det stämmer. Det känns bra, det ska bli jäkligt kul att dra igång igen. Och jag tror att vi har fullt manskap nu, alla är tillbaka, säger Jonas Westerling.

Själv missade han de tre sista matchen i östra serien och har inte spelat sedan bortasegern mot Arlanda (7-1) den 25 november.

- Det är ju över en månad sedan jag spelade, så jag får räkna med att det tar någon match innan jag är tillbaka i bra form, säger han.

Sista träningen inför julledigheten hade SSK i söndags. Det innebär fem dagars ledighet från träning med laget, innan spelarna kliver ut igen klockan 16 på annandagen för ett gemensamt ispass.

- Men vi har haft egna fyspass med oss hem över julen, det funkar inte att inte träna på fem dagar, då blir det en chock för kroppen att sätta igång igen.

I allettan ska SSK möta fyra lag från södra serien och tre från den östra där laget spelat under hösten. Premiärmotståndaren Hudiksvall är ett av de senare laget, ett lag som SSK slog med 7-3 hemma, men förlorade mot med 0-1 på bortaplan.

Även om mycket fokus - i alla fall från media och fans - läggs på lagen från söder, har Jonas Westerling respekt för lagen som följer med från SSK:s serie.

- Det är ganska bra lag, absolut. Det blir en hård serie, säger han.

Bortsett från något år i elitserien har du spelat i allsvenskan hela karriären, vet du något om lagen från södra ettan?

- Troja har jag ju mött en del genom åren och Västervik mötte vi på försäsongen i år. Alla lagen från den serien är nog bra och det blir roligt och intressant att möta dem.

Jonas Westerling hoppas att SSK är med redan från början i allettan, som blir en serie där man inte har råd med några längre formsvackor.

- Det gäller att att vara på tå från start i den här serien och plocka så många poäng som möjligt. Det är bara 14 matcher.