Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westerling: "De har pressen på sig"

Ett skadedrabbat SSK spelar i kväll en tuff bortamatch mot Asplöven. Jonas Westerling hoppas att SSK kan gynnas av Asplövens svaga start på kvalserien.

SSK gick mot fjärde raka segern, men fick se sig besegrat hemma mot Västervik i fredags. Nu väntar nästa uppgift, kvalseriens längsta bortamatch, då SSK ska upp till Haparanda för att möta Asplöven.

– En otroligt viktig match. En jäkligt viktig match blir det nu. Förhoppningsvis tacklar vi förlusten genom att vi blir hungriga och åker upp dit och gör säsongens bästa match, säger Jonas Westerling som gjorde mål för andra matchen i rad mot Västervik.

Han fick även vara lagkapten då Johan Skinnars saknades. Så blir det även

i kväll. Också forwarden Henrik Thegel saknas, och precis som i fredags lär ett tungt offensivt ansvar läggas på lagets förstakedja med Fredric Weigel, Anton Holm och Henrik Nyberg.

Jonas Westerling hoppas att lagets powerplay ska höja sig jämfört med matchen mot Västervik, då SSK hade tio minuters numerärt överläge och bara gjorde ett mål.

– Det var för dåligt. Vi spelade bra men sköt för lite. Vi puckade runt bara. Vi skulle

ha avgjort matchen i powerplay, säger han.

Asplöven förlorade i fredags borta mot Troja/Ljungby med hela 2–6 och har tidigare förlorat både mot Västervik och Sundsvall. Enda segern de tagit i kvalserien hittills var hemma mot Borlänge.

– De har ju pressen på sig, de måste vinna mot oss. Vi kan åka upp dit utan någon direkt press, säger Jonas Westerling.

SSK flyger upp till Luleå på morgonen och tar buss därifrån till Haparanda. Sedan stannar laget där över natten och tränar där på tisdag morgon innan man åker tillbaka samma väg till Södertälje.

SSK-tränaren Mats Waltin tycker att hans spelare tagit förlusten mot Västervik på ett bra sätt.

– Jag gillade verkligen det jag såg på träningen efteråt (på lördag morgon), det var en tuff match men det var mycket energi och kraft på träningen, det var inga hängbjörkar bland spelarna, säger Waltin.

Han säger att Asplöven spelar på samma sätt som de senaste åren i hockeyallsvenskan under huvudtränaren Per Kenttä.

– De har sin raka trans-atlantiska hockey. Jag mötte dem mycket förra säsongen både i träningsmatcher och i seriematcher (då Waltin var tränare i Björklöven, LT:s anm.) och jag tycker att de går mycket på känsla. När de får vind i seglen är de farliga, men om man får matchen dit man vill är mycket vunnet. De första tio minuterna blir viktiga, då gäller det att

lyckas bromsa upp dem, säger Mats Waltin.

Nedsläpp kvalserien

Vad? Asplöven–SSK, omgång 5 av 10 i kvalserien till hockeyallsvenskan.

Var? Ica Arena i Haparanda, i kväll 19.00.

TV? Webbsänds via hockeyettan.se. Direktrapportering på LT.se.

Läget i Asplöven: Har börjat serien svagt och nu är det sista chansen, om inte laget vinner här lär laget åka ur hockeyallsvenskan. Saknar bland andra viktige backen Scott Macaulay.

Läget i SSK: Gjorde en bra match spelmässigt men föll i fredags. Ligger tvåa och har vunnit tre av fyra, det är således ingen kris att tala om. Men skadeläget är inte gynnsamt. Johan Skinnars och Henrik Thegel saknas på grund av skador, men laget kan eventuellt få tillbaka backen Paul Eriksson här.