Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westergård (KD) gav Hägglund högt betyg

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Med barnvagn och med amningspauser tar sig KD:s gruppledaren Veronica Westergård fram i trängseln. "Det går fint, Eliah trivs", säger hon.

Då Södertälje kommun valt att ha ett eget seminarium, om flyktingmottagning, fick Södertäljes gruppledare resa och uppehälle under den stora politikerveckan.

– Jag har kritiserat det tidigare, att vi lägger pengar på egna resor när vi sparar in tjänster i kommunen. Men det här är en fråga där vi alla har samma syn, och vi kan göra något tillsammans. Och för egen del ser jag det som en unik chans till kompetensutveckling.

Lille Eliah, fem månader, tittar fram. Hungrig. Veronica tar en paus och ammar.

– Det är tredje gången jag är här, första gången med barn. Men det är inga problem. Eliah är dessutom van att vara med på politiska möten, säger hon och sätter sig ned vid Tv4:s studio.

Veronica besöker seminarier och träffar partikamrater under de fem dagar hon är i Visby.

På måndagskvällen satt hon längs fram när partiledaren Göran Hägglund talade.

– Det var för att jag kom i tid och ville sitta ner med Eliah. Görans tal var bra. Tydligt, trovärdigt och borgerligt, och inte så mycket om socialdepartementet. Jag ger fyra av fem i betyg.

Vad Eliah Westergård tyckte vet vi inte.