Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wernersson okej trots sårskadan

Dobbarna rev inte bara upp sår på ett ben, utan på båda låren. Men nu lämnar Syrianskas vänsterback Victor Wernersson lugnande besked.

Annons

20-åringen kommer troligen inte att missa någon träning.

– Jag har ju ont, men det är inte så farligt. Det såg rätt allvarligt ut från början. Men det känns bra i dag. Jag tror inte att det ska vara någon fara utan jag kommer nog att kunna spela snart igen, säger ytterbacken.

Tillbaka på sin naturliga position, till vänster, har Victor Wernersson utgjort en länk i den Syrianska-backlinje som ännu inte släppt in ett mål i någon tävlingsmatch den här säsongen.

– Det har fungerat jättebra. Vi har bra kommunikation i försvaret, men vi har också bra hjälp från mittfältare och anfallare. Vi har ett bra, kompakt lag och flyttar över bra. Det har varit riktigt bra, säger Wernersson, som med Gabriel Somi i klubben fick spela till höger i backlinjen förra säsongen.

I den avslutande cupmatchen mot Ljungskile låg Wernersson nu dessutom bakom segermålet, med ett inlägg från vänster.

– Skönt med assist. Jag får använda min bästa fot lite mer nu. Det gillar jag.

Vilka förhoppningar har du inför den kommande säsongen?

– Vi har inte satt upp någon direkt målsättning. Men vi vill spela en underhållande fotboll och vinna så många matcher som möjligt. Det är en tuff serie, superettan. Det ska bli intressant i år och det ser bra ut just nu i alla fall.