Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wernersson: "Jag ber om ursäkt"

Straff, utvisning och mål – dubbelbestraffningen sänkte Syrianska hemma mot Varberg.– Jag ber om ursäkt till hela laget och alla fans, säger Victor Wernersson.

Annons

Det var en match som innehöll samtliga fyra årstider – snö, hagel, regn och sol – som om det hela vore regisserat av Vivaldi.

Den blöta mattan på Fotbollsarenan bjöd in till glidtacklingar. Till en början gick det bra, innan Victor Wernersson kom sent in på en omställning från bortalaget Varberg.

Domaren tvekade inte: rött kort och straff.

– Det är tungt. Jag ber om ursäkt till hela laget och alla fans. Jag kommer bakifrån och tycker att jag tar boll först, men det är dumt gjort att jag tar rött kort. Det förstör för hela laget och förstör matchen för oss. Just nu är det bara tungt.

Thomas Drage stegade fram, slog bollen i Hampus Elgans högra hörn. Syrianskamålvakten fick ut en hand, men inte bättre än att bollen tog i stolpens insida och ut till Drage som kunde slå in returen.

Syrianska, som inlett matchens första 20 minuter trevande, men under kontroll, försökte ändå spela en offensiv fotboll, särskilt på högerkanten.

Närmast kom Mattias Liljestrand efter en hörna. Men skottet gick i kryssribban, innan bollen dansade vidare längs med mållinjen, in i den andra stolpen och ut.

Rutinerade Varbergsmålvakten Joakim Wulff berättade efteråt att han aldrig sett något liknande tidigare.

– Vi hade marginalerna på vår sida, vi hade precis fått en straff och en utvisning med oss. Jag har aldrig varit med om en liknande situation i alla fall.

När andra halvlek började hade Syrianska gjort samtliga tre byten. Inledningsvis kom också hemmalaget med energi, men trots en rad hörnor lyckades Bosko Orovics spelare inte få in bollen.

– Vi gick in i andra halvlek med en plan för att gå ut och spela ett lite direktare spel, eftersom vi inte kunde rulla ut de med en man mindre, säger Syrianskatränaren och fortsätter:

– Jag tycker att vi för matchen och trycker på med en man mindre. Spelarna ska ha en eloge för sitt kampande, det ska de ha allihopa.

Men spel med en man mindre i 70 minuter tog till slut ut sin rätt.

På stopptid kunde inbytte Nsima Peter rulla in 0–2, sekunder innan domaren blåste för slutsignal.

Syrianska står därmed kvar på två poäng efter fyra spelade omgångar. Laget är sist i tabellen.

– Säsongsinledningen är bedrövlig. Men som sagt, det finns många matcher kvar. Men det är bedrövligt så som det är, resultatmässigt.

Spelmässigt?

– Från och till. Från och till och OK.

Matchfakta omgång 4

Syrianska–Varberg 0–2 (0–1)

Mål: 0–1 (22) Thomas Drage, 0–2 (94) Nsima Peter.

Varningar, SFC: Victor Wernersson (rött), Mattias Liljestrand, Daniel Bennassar Nilsson.

Publik: 1 515.

Domare: Robert Daradic.

Så spelade Syrianska: Hampus Elgan – Victor Wernersson (utv. 21), Mattias Liljestrand, Alexander Michel, Samuel Akintioye (Stefan Ilic, 45) – Robin Book, Daniel Bennassar Nilsson, Success Nwosu – Tif Kiddu (August Wängberg, 27), Sasha Aneff, Nahir Oyal (Bachir Katourgi, 45).

Matchens SFC-spelare: Sasha Aneff. Det uruguayanske nyförvärvet kämpade och slet i sin första match för Syrianska. Kan visa sig bli nyttig.

Därför föll SFC: Det röda kortet tillsammans med straffen. Fram till dess hade SFC hyfsad kontroll på läget, mot ett bortalag som backade hem djupt.