Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

WEBB-TV: SSK vann rysare

Ett smart och frenetiskt kämpande SSK bortaslog Mora med 3-2 på tisdagskvällen. Därmed är laget uppe i delad serieledning.

Det var nervkittlande ända in i slutsekunderna. Mora hade chansen att kvittera i powerplay med en minut kvar, då Johan Andersson åkte ut för en ytterst tveksam hög klubba.

Men SSK spelade uppoffrande i numerärt underläge samtidigt som Anze Kopitar stod för några ovanliga misstag med pucken - och till sist kunde SSK hålla undan och vinna med 3-2.

Segern var ett resultat av ett mycket disciplinerat och snålt bortaspel, som dock inte vinner några estetiska priser.

- Vi blottade oss nästan aldrig. Det var en riktigt bra defensiv insats. En av de allra bästa den här säsongen, säger SSK-tränaren Johan Strömwall.

SSK:s mål var däremot riktigt snygga.

Ziga Jeglic pangade in 1-0 i SSK:s första riktiga anfall efter 3.37.

I andra perioden utökade Cam Fowler med ett riktig drömmål. NHL-stjärnan stack i djupled från blå, fick en slagskottspassning från Damien Fleury och lurade byxorna av Moras målvakt Ervins Mustukovs. 2-0 med en backhand.

I två perioder, så när som på sex sekunder, gjorde SSK en perfekt bortamatch. Få misstag, rejält i egen zon och effektivt när lägena dök upp. Men så, med klockan på 19.54, styrdes ett skott av Patrik Cedergren in.

Det skapade nerv. Något som SSK dock hanterade lugnt och säkert. För även om Mora vred upp varvtalet i offensiven ett par snäpp kunde SSK bibehålla grunderna, att spela enkelt och hålla rent framför storspelande Anton Forsberg. SSK blockerade exempelvis 18 skott mot Moras sex.

- Att gå in med 2-1 kändes ändå rätt bra. Vi försökte se på det objektivt. Om någon hade sagt till oss på morgonen att vi skulle leda med 2-1 inför tredje hade vi tagit det direkt, säger Strömwall.

Efter ett resultatlöst powerplay skapade Damien Fleury andrum genom att sätta 3-1 efter 9.02. Mora hann bli fulltaligt, men SSK bet sig fast i zonen och Robert Carlsson gav Fleury öppet mål.

Men det blev ändå rafflande. NHL-forwarden Bobby Ryan hade fått se Forsberg rädda några av sina skott på spektakulära sätt. När Ryan fick skjuta direkt från det höga slottet i powerplay var det dock inget snack. Ett rappt passningsspel och pucken satt klockrent i nättaket. Fast då var det mindre än två minuter kvar. Mora och Ryan vaknade för sent.

I och med segern går SSK upp på lika många poäng som just nu serieledande Leksand.