Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

WEBB-TV: SSK föll i säsongspremiären

SSK fick ingen bra start i Hockeyallsvenskan. Laget var blekt i premiären och föll med 3-5 borta mot Mora.

Det var inte insatsen i den första perioden som förstörde kvällen. För då visade SSK skapligt premiärdriv i FM Mattsson Arena. Framför allt kedjan med Fredric Andersson, Robert Carlsson och Ziga Jeglic skapade flera heta chanser. SSK fick också utdelning när Johan Andersson skickade in 1-0 mitt i perioden.

Men även Mora hade en hel del framåt i den första perioden och Sebastian Idoff i SSK-kassen storspelade emellanåt.

Idoffs storspel räckte inte i mittenakten. För plötsligt hade hans lagkamrater tappat all aggressivitet och puckkontroll. Mora vände till 2-1-ledning, som i ärlighetens namn borde varit större.

- Sebastian stred tappert. Men få av våra övriga spelare kom upp i normal standard, sade SSK-coachen Johan Strömwall efteråt.

I den tredje perioden gjorde Mora 3-1 direkt i powerplay. Visserligen svarade SSK snabbt genom Johan Andersson. Men det var bara konstgjord andning. Moras 4-2 strax därefter blev avgörande. Skottet från Tobias Ericsson hittade bortre krysset bakom Idoff.

Därefter hade SSK bland annat tre numerära överlägen i rad utan att kunna reducera. Tröstmålet, som betydde 3-5, gjorde istället unge Robin Press i slutsekunderna.

- Vi hade problem att komma ur egen zon där vi gjorde det svårt för oss. Och i mittzonen blev vi isärdragna, konstaterade Strömwall som har mycket att fundera över till lördagens hemmapremiär mot Oskarshamn.

Se mål och höjdpunkter från matchen här ovan - och läs mer på sportbloggen i natt samt i torsdagens papperstidning.