Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-TV: Förlust i Dalarna för SSK

SSK mötte på onsdagskvällen Mora i en tuff bortamatch. Utan större framgång. Här är matchrapporten och målbilder.

Annons

Tredje perioden: Sebastian Idoff hinner med att rädda en straff från Jens Jakobs innan matchen är slut och kan absolut åka hem från Mora med stärkt självförtroende. Han har varit bra sedan han kom in och ersatte Hudacek vid 1-4.

Men SSK måste skärpa till försvarsspelet till nästa match, det var alldeles för lätt för Mora ikväll.

Pluspoäng till Julian Jakobsen som känns lite för bra för allsvenskan som han sliter, krigar och gör mål. Dessutom är han grym på att teka, 14 tekningar vann dansken i kväll.

Kurt Davis utvisad med fem minuter kvar. Då sitter femman, och om inte matchen var körd redan innan så är den det nu när Henrik Eriksson gör 5-1.

Tråkigt för Sebastian Idoff som gjort en helt okej match sen han kom in.

2 384 på läktaren, och även om de jublat vid Moras mål så var faktiskt jublet ännu högre när resultatskärmen visade att Västerås kvitterat till 1-1 mot Leksand.

Hat är tydligen starkare än kärlek här i Dalarna.

Alexander Ytterell går omkull på isen och fastnar i en närkamp med en Moraspelare. Först ser det inte så allvarligt ut, men han ligger plötsligt kvar orörlig på isen. Publiken tystnar.

SSK:s medicinteam in på isen och efter några minuter reser sig i alla fall Ytterell upp, med stödkrage.

Direkt av isen och ut i omklädningsrummet. Såg ut att ha ont i benet också.

Bara tio minuter kvar. Södertälje spelar ett bra power play och har pucken i över en minut i Moras zon. Då klipper Ziga Jeglic till en Moraspelare framför mål och får två minuter för roughing.

SSK har spottat upp sig lite i slut(?)rundan men får inte de heta chanserna.

Precis när detta skrivs får SSK chansen att spela 4 mot 3 i 28 sekunder efter att Peter Nolander åkt för interference.

Tredje perioden är i gång. det såg först ut som om Robert Sabolic  inte kunde spela mer efter den knäskada han åkte på i andra perioden. Men Sabolic är plötsligt inne på isen. Han kom sent till tredje. Då var kanske inte smällen så allvarlig för slovenen ändå. Skönt för SSK som redan har flera skador i truppen.

SSK klarar första minutens box play utan att släppa till något.

Andra perioden: Andra perioden är slut. SSK håller undan i slutet när Mora jagar 5-1. Detta i ytterligare ett fem mot tre läge då Ytterell och Tony Lagerström sitter utvisade. Ytterells utvisning var inget att säga om medan Lagerströms var riktigt dum.

I en "ingenting-situation" vid sargen uppe vid egen blå drar han på sig en crosschecking och ger Mora chansen att avgöra hela matchen. Tur för SSK att hemmalaget tappat skärpan.

Svårt att se vad SSK ska hitta på för att lyckas vända det här.

Robert Sabolic åker på en riktigt ful bentackling av Moras Kim Nabb, men domaren ser inte situationen. Däremot syns det att Sabolic har riktigt ont. Han ligger länge på isen innan han kan linka ut med hjälp av medspelare.

Där borde det självklart ha varit utvisning.

Fyra minuter kvar av andra perioden.

SSK har fått två raka power play efter Moras 4-1-mål utan att lyckas skapa någon riktigt bra chans. Efter 12.30 visar Fredrik Sonntag dåligt humör och klipper till Moras Henrik Eriksson med klubban. Två minuter för slashing.

Nu måste Idoff visa att han är vassare än Hudacek i kväll. Annars är matchen avgjord.

Jonas Engström och Stefan Bemström har varit inne på två mål i box play. Ändå startar Strömwall med de två även i detta numerära underläge.

Mora gör både 3 och 4-1.

3-1-målet kommer som på beställning när Tony Lagerström förlorar tekningen. Mora spelar runt ett par passningar innan Johan Alcén kan direktskjuta från vänstra tekningscirkeln. Hudacek är på pucken men den smiter in.

4-1 i anfallet efteråt, passivt försvarsspel ännu en gång och Daniel Viksten skjuter ett handledsskott från blå. Han kommer visserligen med fart, men det skottet ska Hudacek ta.

Det tycker tränarduon också och bänkar slovaken. In med Idoff.

Södertälje SK har inte hittat något motvapen mot Moras offensiv. Andra perioden fortsätter med att Moraspelarna ganska enkelt trampar in i zonen, gärna på utsidan av SSK:s backar.

I ett sånt anfall tvingas Andreas Ytterell dra ner en Moraspelare och blir utvisad.

I box play drar Blaz Gregorc på sig ytterligare en utvisning, nu för tripping.

Första perioden: Första perioden slut.

2-1 till hemmalaget och det är ganska rättvist. Mora har kommit in i zon med bra fart flera gånger, och bortalagets backar har en del problem. Det känns som att man inte riktigt kliver in i situationerna utan Moraforwards får trampa runt med fart. Det gör att masarna kan utnyttja skottkraften från blå linjen.

Ingen jättepanik för Södertälje dock. Laget har haft sina chanser och med något bättre precision hade det varit 2-2 när Andreas Gröndahl fick en fin chans i slutet av perioden.

Robert Sabolic har gjort flera byten men har inte utmärlt sig så här långt.

Mest bestående intryck: Den bedrövliga isen.

 2-1. Tid 11.49. Mora återtar ledningen när Johan Alcén petar in returen från ett jätteskott av Jens Hellgren från blå linjen. Hudacek får upp plockan men kan inte hålla i. SSK har problem i försvarsspelet och hittar ingen riktig struktur.

Kan till viss del bero på att isen är direkt bedrövlig i FM Mattsson Arena. Pucken glider knappt och spelarna kommer fel i många situationer. Hemmalaget är dock mer vana vid underlaget verkar det som.

1-1. Tid 8.23 Straff SSK efter att Julian Jakobsen hakats/slashats ner i ett halvt friläge. Julle tar straffen själv. Sätter den iskallt högt på klubbhandssidan hos Moras målvakt Daniel Hansen.

4.22 Mora spräcker nollan i power play. Hemmalaget sätter upp ett bra spel när Andreas Hjelm sitter ute för hakning. Dion Knelsen trycker in ett direktskott på Niklas Fogströms fina passning.

Hudacek mer eller mindre utan chans.

Mora hade en fin chans även i anfallet där utvisningen kom, då räddade Hudacek Daniel Vikstens skott men Hjelm tvingades haka en Moraspelare som gick på returen.

I första bytet efter målet får Robert Sabolic chansen att testa sin hand. Han gör det i spel med Månsson och Jakobsen.

Mora Ishall, eller FM Mattsson Arena, håller så smått på att fyllas med folk. Ser ut att bli rätt många masar på läktaren. Robert Sabolic finns med i laguppställningen inför matchen, men inte på sin ordinarie plats. Gröndahl, Lagerström och Jeglic behåller sin position som första lina.

En fjärdekedja finns angeiven med Jonas Engström, Björn Hjärpe och Alexander Lagerström. Ingen Billberg alltså.

I Mora ska det bli kul att se hur Alexander Sundström sköter sig i centerrollen. Han spelar med Mattias Beck och Kim Nabb.

Med bara 20 minuter kvar till match träffar LT Johan Strömwall på läktaren och får en kort pratstund.

Hur är det med Robert Sabolic?– Han är helt okej, vi provar honom ganska tidigt i ett par byten.

Helt okej, betyder det att han är helt frisk?– Han kan i alla fall hålla i klubban. Men han måste testas i en matchsituation.

Men han får inte sin vanliga plats!?– Jag ville inte ändra någonting där. Men om det är någon som ser sömning ut och Sabolic kan spela kommer han att få speltid.

Annons