Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wandell klar för storklubb i KHL

SSK-produkten Tom Wandell stannar i Ryssland – han är klar för den hårdsatsande storklubben Avangard Omsk, avslöjar han för LT.

Södertäljekillen Tom Wandell, 27, är klar för den ryska storklubben Avangard Omsk. Det berättar han själv för LT.

–Det känns väldigt inspirerande, det är en toppklubb som tänker satsa hårt för att vinna mästerskapet så det känns jävligt roligt, säger Wandell.

Avangard är en av de stora klubbarna i KHL men förra säsongen var ett stort misslyckande, då de missade slutspelet. Därför gör de en nysatsning, och har bland annat anställt den ökände finländaren Raimo Summanen som huvudtränare.

–Jag var över i Helsingfors och träffade honom, vi fick bra kontakt. Visst är det ökänd coach men jag gillar tränare som ställer höga krav på spelarna. Det känns bara roligt, säger Wandell, som skrivit på för två säsonger.

I Avangard blir han lagkamrat med svenska VM-backen Erik Gustafsson, tidigare i NHL-klubben Philadelphia. Klubben blir den tredje som Wandell representerar i KHL. Tidigare gjorde Wandell flera säsonger med Dallas i NHL.

Förra säsongen spelade SSK-produkten för Spartak Moskva, där han hade en roll som förstecenter. Men tiden där var kaotisk. Klubben drabbades av ekonomiska problem och kunde inte betala ut löner.

–Säsongen började jättebra, när ekonomiska problemen började så kollapsade allt. Efter jul var det struligt och stämningen i klubben var inte särskilt bra. Sedan november är det fortfarande ingen som fått sin lön, berättar han.

Trots problemen togs han ut i Tre Kronor – och nu väntar en plats i en toppkedja i Avangard vilket förhoppningsvis ska ge fler chanser i landslaget.

–Jag ska ju vara en offensiv, producerande spelare. Vi har inte pratat så mycket om min roll, men jag ska spela center i alla fall, säger han till LT.