Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltin: "Vissa spelare hamnar i någon form av skugga"

Mats Waltin var inte nöjd efter 3-6 borta mot Kristianstad. SSK-tränaren tyckte att vissa spelare slet och krigade hela matchen – medan andra försvann ur matchen.

Annons

Precis som i playoff 2 mot Piteå måste SSK vinna två raka matcher i Scaniarinken för att gå vidare från playoff 3.

Gårdagens match mot Kristianstad slutade med förlust, 3–6, och det var på det stora hela helt logiskt.

– Det är för svajigt sett över 60 minuter. Vi ska kunna prestera bättre i det här läget tycker jag, säger SSK-tränaren Mats Waltin, som inte var nöjd med lagets insats.

– Vi varvar för mycket bra och dåligt. Vissa spelare jobbar stenhårt och ligger i hela tiden, medan andra hamnar i någon form av skugga, tycker SSK-tränaren.

SSK hade kunnat hamna i underläge redan efter en halvminut och fick se första pucken hamna i nät efter 4.44, när SSK-fostrade Thom Flodqvist retsamt enkelt gled igenom SSK-försvaret. Kristianstad gjorde också 2–0 och många trodde nog att det skulle rasa iväg precis som i Piteå.

Men SSK kom tillbaka och tack vare ett lågt och rappt avslut av Henrik Thegel och ett powerplaymål av Olov Lundqvist kunde SSK – som på ett snyggt sätt klarade av två lägen i numerärt underläge i perioden – gå till pausvila vid ställningen 2–2.

Den som trodde att det skulle stärka SSK inför den andra perioden blev snabbt besviken. Den började som den första och efter en spelvändning där SSK inte hängde kom Kristianstads Fredrik Hansson fri och gjorde 3–2 efter bara ett par minuter. I slutet av perioden kom fyran, när hemmalaget på sitt fjärde försök i numerärt överläge till slut hittade rätt.

När så 5–2, där Viktor Sundström var hetare än SSK-försvararna när målvakten Calle Brattenberger släppte en retur, kom efter mindre än två minuter av tredje perioden kändes matchen avgjord. Fredric Weigel satte visserligen SSK:s tredje mål bara drygt en minut senare, men riktigt hett kändes det aldrig. Och med knappt tio minuter kvar fastställde hemmalaget slutresultatet.

Och Mats Waltin var besviken när han sammanfattade lagets insats.

– Det känns irriterande. Vi tappar markering, vi tappar uppsyn och vi tappar puckar på fel ställen. Det måste vi undvika i den här typen av matcher, konstaterar han.

SSK får chansen till revansch redan på fredag i Scaniarinken. Vinst då så väntar en avgörande match på lördag. Vid förlust är säsongen över.