Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltin vill låna ut assisterande kaptenen: "Ökad konkurrens"

Få spelare har fått mer istid av Mats Waltin. Men plötsligt är förtroendet förbrukat. LT-sporten kan avslöja att SSK-tränaren vill skeppa i väg en av sina kaptener.

Sent på lördagskvällen kommer SSK tillbaka till Scaniarinken efter övertidsförlusten i Karlskoga. Då får Simon Karlsson det oväntade beskedet: backen får inte längre träna med lag och ska lånas ut.

Simon Karlsson, 23, har varit assisterande lagkapten och en av spelarna med mest istid under hela säsongen.

Nu ingår han inte längre i Waltins planer, enligt uppgifter till LT. Men någon utlåning ska Simon Karlsson och hans agent inte vara intresserade av.

På måndagen saknades Karlsson på lagets eftermiddagsträning. 19-årige Erik Ullman, som återvänt till Södertälje efter att ha inlett säsongen i Bloomington Thunder i amerikanska juniorligan USHL, gjorde däremot sin första träning som back med A-laget.

Och under dagen kunde LT-sporten bekräfta uppgifterna om att Mats Waltin vill låna ut backen, som fått förtroende i samtliga spelformer under säsongen och gjort ett mål och tre assister på 19 matcher.

– Jo, i det här läget har det blivit en ökad konkurrenssituation på backsidan. Jag har försökt söka en annan sportslig lösning för Simon (Karlsson) i det korta perspektivet till en början, säger Mats Waltin till LT på måndagskvällen.

Något har förändrat Waltins syn på Karlssons status i laget. Fram tills alldeles nyligen spelade backen nära 21 minuter per match. Men efter förlusten mot Västervik kapade Waltin Karlssons istid med nära sex minuter i SSK:s fyra senaste matcher.

Fast det vill Waltin inte gärna tala om.

– Vi behöver inte riva i siffror och sekunder, säger han.

I stället påtalar SSK-tränaren att det är ett sportsligt beslut – baserat på konkurrensen. Dels nämner Waltin att Olov Lundqvist nu kommit tillbaka från skada, dels att två J20-backar knackar på dörren.

– Lukas Carlsson som gjort väldiga framsteg. Plus Erik Ullman. Ullman har varit på tapeten tidigare, innan han gav sig i väg till USA. Det är en spelskicklig back med bra rörlighet som har ett stort konstruktivt spel i sig. Utifrån det har jag tagit det här beslutet, säger Mats Waltin.

Du tycker alltså att de är bättre än Karlsson?

– I det här läget gäller det att hitta något som är värdefulltför Simon.

Du talade om en "sportslig lösning i det korta perspektivet". Är det möjligt att han kan komma tillbaka till SSK i ett senare skede av säsongen?

– Jag har ingen annan kommentar än så.

Ett nyförvärv ville avsluta sin elitsatsning. Två andra har lånats ut. Det är bara november. Har SSK gjort ett godkänt värvningsarbete?

– Den frågan är rätt att ställa. Som ansvarig är det en stor portion självkritik som gäller. Men det har blivit så här utifrån saker som vuxit fram som varit svåra att känna till på förhand. Det kunde ha känts bättre, det kunde det.

Simon Karlsson har avböjt att kommentera i dagsläget.