Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltin: ”Vi vill avsluta värdigt”

Saken är redan klar – SSK är hockeyallsvenskt igen. Men för Mats Waltins SSK återstår en betydande utmaning – att avsluta säsongen på ett värdigt sätt.

SSK reser till Småland för kvällens bortamatch mot Västervik. Senast Södertäljelaget spelade i Plivit Trade hallen, blev det storförlust med 0–6.

Då handlade det om en viktig seriefinal i allettan, en match som hade kunnat betyda en direktplats för SSK i kvalet till hockeyallsvenskan.

I kväll kan SSK spela mer avslappnat – av en självklar anledning. Kanske för avslappnat.

– Jag skulle hymla om jag sa att det inte blir svårt att ladda om. Men samtidigt tycker jag att det finns en ganska stor utmaning för oss här nu. Vi vill avsluta säsongen på ett värdigt sätt, säger SSK-tränaren Mats Waltin.

Det är alltså inte tal om att låta några av spelarna få välförtjänt vila, eller stuva om i kedjorna.

– Som tidigare, så lite förändringar som möjligt är mitt mål. I det här läget så tar jag det här som vilken annan match som helst, det måste jag göra, känner jag, säger Waltin, som dessutom ser en sportslig skyldighet jämtemot Troja/Ljungby som jagar en allsvensk plats.

– De hjälpte ju oss i tisdags, då kan jag känna att någonstans måste det finnas en sjyst ”sportsman agreement”, att vi med värdighet ser till att göra vårt bästa prestationsmässigt.