Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltin: "Vi spelade hockeyns ABC på bortais"

Superbt målvaktsspel, disciplinerat försvarsspel och effektivitet i offensiven. Det var segerreceptet när SSK fick en lysande start på kvalserien. "Vi spelade hockeyns ABC på bortais", säger SSK-tränaren Mats Waltin efter 4-2-segern mot Troja-Ljungby.

Efter två svaga bortamatcher i playoff-spelet mot Piteå och Kristianstad där SSK totalt släppte in tolv mål var det många av SSK-fansen som hade farhågor inför kvalseriepremiären bort mot Troja-Ljungby. Men SSK tystade belackarna. Och det rejält.

- Nu fick vi ned tonen på de som har ifrågasatt vårt bortaspel - i alla fall i en tid framöver, säger SSK-tränaren Mats Waltin med ett leende på läpparna.

Waltin har all anledning att le. SSK gjorde om inte den bästa, så en av säsongens bättre bortamatcher mot Troja. En stor segerorganisatör var SSK-målvakten Alexander Sahlin - som knep 35 av 37 Troja-skott. Och det var framför allt i den tredje perioden som Sahlin var i den berömda zonen.

SSK ledde med 4-1 inför den tredje akten. Smålänningarna fick in en tidig reducering och fick SSK i gungning. Då steg Sahlin fram och spikade igen fullständigt.

- Han (Sahlin) räddade oss när vi behövde det som mest. En kanoninsats, säger Waltin.

Är han nummer ett nu?

- Det blir ju svårt att ställa någon annan i målet efter den här matchen, men man vet aldrig, säger Waltin.

Varför vann ni i dag?

- Vi spelade en enkel ishockey. Bra målvaktsspel, vi jobbade hårt och var effektiva. Hockeyns ABC på bortais, säger Mats Waltin.

SSK grundlade segern i den andra perioden då man gick från 1-1 till 4-1 efter mål av Petter Lindberg, Anton Holm och Robin Nilsson.