Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltin: "Vi måste vara extremt noggranna"

SSK är redo för playoff två mot Piteå som inleds på torsdagen. Inga nya skador har dykt upp och alla är tillgängliga.– Vi behöver vara extremt noggranna, säger Mats Waltin.

Vägen tillbaka till hockeyallsvenskan fortsätter på torsdagen för SSK då laget spelar borta mot Piteå i playoff två. Det är första matchen i bäst av tre som följs av match lördag och eventuellt söndag i Scaniarinken.

På torsdag morgon startar SSK resan till Piteå. Först buss till Arlanda följt av flyg och även lite vila på hotellet ska kunna hinnas med innan pucken släpps på kvällen.

–Det känns som ett jättebra upplägg, där har vi ingenting att klaga på, säger SSK-tränaren Mats Waltin.

Och alla spelare utom långtidsskadade Christofer Blid är tillgängliga för spel mot Piteå. Det gäller såväl Anton Holm som målvakten Jonathan Iilahti som är tillbaka för fullt efter sin hjärnskakning.

Vem som vaktar SSK-målet återstår att se, men förhandstipset går till Alexander Sahlin som höll nollan i sin comeback i lördags.

–Det är en trygghet att veta att vi inte blir så påverkade av skador och sjukdomar och annat utan att det alltid finns någon annan som kan kliva in när det behövs, säger Mats Waltin.

Han har skaffat sig en bild av Piteås lag och deras spel, även om det egna spelet är viktigast.

–Piteå är ett åkstarkt lag, särskilt på forwardssidan. De har hög effektivitet och har gjort mycket mål sett över hela säsongen, de har flera spelare värda att ha bevakning på, och ett effektivt powerplay. Men som alltid är vår egen prestation det viktigaste. Vi vill vara så mycket som möjligt i anfallszon och då gäller det att vi tar oss dit. Som alltid handlar det om att inte förlora pucken på fel ställen. Vi behöver vara extremt noggranna, säger Mats Waltin.