Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltin om Kristianstad: "Det blir väldigt tufft”

SSK tar sig an Kristianstad i en matchserie bäst av tre med start på bortaplan på onsdagen. Mats Waltin vill se SSK upprepa sitt spel från helgens matcher.

Med ett effektivt anfallsspel och stabilt försvarsspel besegrades Piteå i helgens matcher. Mats Waltin är nöjd med att hans spelare äntligen visar utveckling på de områden som brustit tidigare under säsongen.

-Jag kan hålla med om att det var en av säsongens mest stabila insatser. Det var extra roligt att se framsteg i det konstruktiva spelet och hur vi stänger matchen på söndagen.

Lördagen var också bra under första 50 minuterna, fram till kalabaliken i slutet. Men det handlar om att komma framåt i utvecklingen, det som vi tjatat om hela säsongen, och nu visade vi att det blir bättre, även om det går sakta, säger Mats Waltin.

-Men vi kan ett snäpp till och måste komma upp dit. Framförallt när det gäller kampmomenten runt hela banan. Jag tror att det blir en annan matchbild mot Kristianstad, säger Waltin som såg Kristianstads seger på bortaplan mot Huddinge i playoff-omgång ett.

-De spelar med en oerhörd fart och tyngd, de är väldigt aggressiva. De tar pucken mot mål snabbt och är starka runt båda målen. Det kommer bli en väldigt tuff uppgift, men det finns också vissa saker, detaljer, som jag tror att vi kan utnyttja, säger Waltin.

SSK är skadefritt förutom Christofer Blid – som alltjämt har en bra bit kvar till en eventuell comeback.