Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltin om juniorernas beslut

SSK ville ha kvar fyra juniorspelare men ser ut att bara behålla två. Mats Waltin tycker att det är tråkigt och menar att han kommer satsa mer på juniorer nästa säsong.

Sedan tidigare har Waltin berättat i LT att junioren Andreas Maier ser ut att tacka nej till SSK:s förslag om att stanna i klubben med utgångspunkt att träna med A-laget men spela matcher med J20-laget och slå sig in i A-laget därifrån.

Nu ser även österrikiske landslagsmannen Lukas Haudum ut att välja samma väg – och lämna SSK.

–Maier och Haudum är på väg någon annanstans, det är min känsla. Men det är bättre att prata med dem själva, säger Mats Waltin.

Sedan tidigare är det dock klart att slovenske landslagsforwarden Nik Simsic tackat ja till samma förslag och alltså valt att stanna i SSK.

–Han är med och tränar för fullt med oss och det är väldigt glädjande. Jag har min uppfattning om att killar i den åldern ska ge sig själva tid att utvecklas och vara noga med att prestera först innan man ska ha plats i en trupp och en roll i laget, säger Mats Waltin.

Hur mycket har du sett de här spelarna?–Jag har sett dem spela, tillräckligt för att känna mig trygg i det här beslutet. Jag tycker att det är fel att ge löften till unga spelare

Mats Waltin fick en del kritik förra säsongen för att han inte gav fler juniorer chansen – bara en enda J20-spelare fick speltid i A-laget, forwarden Måns Lindbäck som endast var med i fem matcher. Men det kommer att bli betydligt mer speltid för J20-spelarna nästa säsong, enligt Waltin.

–Det var en engångsföreteelse i min tränarkarriär. Vi valde att satsa på en stor trupp då, av flera skäl som jag pratat om tidigare. Men nästa säsong kommer det att se helt annorlunda ut. Dörren (mellan A-laget och J20-laget) kommer att stå på vidare gavel nästa säsong, säger Waltin.