Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltin kastar in nya backen i hetluften

SSK:s nyförvärv Olov Lundqvist skickas in i hetluften direkt i morgon när SSK möter Kallinge-Ronneby. Mats Waltin ger bland annat backen plats i powerplay.

Med nummer 8 på ryggen gör Olov Lundqvist debut för SSK i morgon i Axa sports center, en i raden av viktiga matcher i jakten på förstaplatsen i allettan som ger direktplats till kvalserien till hockeyallsvenskan.

Lundqvist gjorde på måndagen sin första träning med SSK som tränar på nytt på tisdagseftermiddagen. Lundqvist har placerats i backpar med Petter Lindberg – de två spelade tillsammans i division 1 med Piteå för ett antal år sedan.

-De känner varann sedan tidigare och det kan vara en bra ingång när man kommer till ett nytt lag. Olov ska ha en stor roll i det konstruktiva spelet, han är bra med pucken och stabil utan puck också. Han kommer få gå rätt in i powerplay, säger Mats Waltin.

I lördags saknade SSK två andra backar, Marcus Lundberg och Jonas Vidlund, på grund av sjukdom. Båda väntas dock vara tillbaka på onsdagen. Även målvakten Calle Brattenberger är tillbaka och SSK har alltså tre målvakter, med nyförvärvet Jonathan Iilahti som fortfarande väntar på att få debutera i sin nya klubb. Men Alexander Sahlin är klar förstemålvakt just nu och Waltin har inga planer på att ändra på det.

Kallinge kommer till Södertälje näst intill skadefritt, laget saknar forwarden David Lillieström Karlsson som tacklades fult av Trojas Mattias Åkesson i söndags. Säsongen kan vara över för Kallinge-spelaren, en av de mest namnkunniga spelarna i laget.

–Han har fått en hjärnskakning och det blev även en whiplash-effekt på tacklingen. Han håller sig hemma och vilar just nu, men jag är rädd för att säsongen kan vara slut för honom, säger Tony Zabel, tränare i Blekingelaget och tidigare i Djurgården.