Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltin hyllar moralen efter kämpasegern

SSK kvitterade fyra gånger om och vann borta mot Asplöven efter straffläggning. Tränaren Mats Waltin hyllade lagets arbetsmoral efteråt.

Annons

SSK gjorde ingen av sina bättre matcher spelmässigt borta mot Asplöven – men fick trots det med sig två poäng efter seger 5-4 efter straffläggning.

–Det man får lyfta fram efter det här är vår arbetsmoral. Det här är ett lag som inte ger upp, säger Mats Waltin.

Försvarsspelet var stundtals svajigt, offensivt skapade SSK väldigt lite och det slogs många felpassningar i egen zon.

– Vi ställde till det för oss ganska ordentligt, vi blev straffade för våra misstag. Ja vi var ju i underläge under nästan hela matchen. Det blev en annorlunda match, vi fick kriga och kämpa, säger Mats Waltin.

Halva kvalserien är nu spelad och SSK har andraplatsen, en poäng bakom Västervik och på samma poäng som trean Sundsvall. De två bästa lagen går till hockeyallsvenskan.

– Ja, puh. Det är väldigt jämnt, en enda förlust kan förändra allt avsevärt. Det här laget är ett gäng som slåss för att vinna. De ger inte upp, och de här två poängen kan visa sig ha en väldigt avgörande betydelse i slutändan, säger Mats Waltin.

Det blir dock allt mer tydligt att SSK behöver få tillbaka sina skadade spelare, framförallt lagkaptenen Johan Skinnars och målfarlige Henrik Thegel.

Formationen med Fredric Weigel, Anton Holm och Henrik Nyberg bar SSK:s offensiv på nytt och stod för två av lagets fyra mål.

– Ja, så är det. De skapar något hela tiden. Jag hoppas att några tar rygg på dem. Men lite häftigt är det att se att de spelarna vi har bara kör ändå, och inte stånkar och suckar. Det kan vara den viktigaste egenskapen, säger Mats Waltin.

Matchfakta omgång 5

Asplöven–SSK 4–5 e str (2–1, 1–2, 1–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (3.21) Tuomas Salmela (Sebastian Dyk, Jonas Berglund), 1–1 (14.47) Lucas Carlsson (Sebastian Höglund), 2–1 (16.18) Colin Long (Tuomas Salmela, Elias Edström).

Andra perioden: 2–2 (0.18) Anton Holm (Robin Nilsson, Adam Hansen), 3–2 (8.43) Jacob Andersson (Jesse Jyrkkiö, Jonas Berglund), 3–3 (19.05) Fredric Weigel (Anton Holm, Robin Nilsson).

Tredje perioden: 4–3 (8.12) Sebastian Dyk (Jesse Jyrkkiö, Simon Olsson) spel fem mot fyra, 4–4 (16.58) Sebastian Höglund (Patrik Kallmert, Adam Hansen).

Avgörande str: Karl

Olofsson.

Skott: 38–22 (13–6, 9–10, 14–5, 2–0, 0–1).

Utv, Asplöven: 3x2.

SSK: 3x2.

Domare: Pierre Schilken, Luleå.

Publik: 750.

Så spelade SSK:

Målvakt: Sahlin (Brattenberger).

Första femman: Hansen, Nilsson – Holm, Weigel, Nyberg.

Andra femman: Vidlund, Lindberg – Carlsson,

Höglund, Kallmert.

Tredje femman: Lundqvist, Larsson – Lorraine,

Westerling, Lindbäck.

Fjärde femman: Björklund, Lundberg – Andersson, Olofsson, Engström.