Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltin: ”En seger för oss och för hockeyn”

SSK vann mot ett defensivt spelande Sundsvall. Mats Waltin ger inte mycket för motståndarnas taktik.- Det känns som en dubbelseger. För oss och för hockeyn, säger SSK-tränaren.

SSK tog tre mycket viktiga poäng i Sundsvall, efter att det varit spel mot ett mål i den första perioden. SSK dominerade fullständigt men hade svårt att komma in på mål och de riktigt farliga chanserna uteblev. Men 8-1 i skott till SSK säger det mesta.

Men Sundsvall fick en perfekt start på andra perioden genom att göra mål i första bytet, och sedan skapade hemmalaget en rad chanser där SSK får tacka målvakten Alexander Sahlin för att det inte blev fler baklängesmål.

-Hade de gjort fler mål, då hade de haft oss i klorna. Men de (SSK-spelarna) tog sig ur det ändå, säger Mats Waltin.

SSK vände underläge 0-1 till seger 4-1 och dominerade spelet även i den tredje perioden.

-Det är konstigt (att Sundsvall spelar så defensivt), men de har det som strategi och har säkert haft framgång med det. Jag har pratat med någon spelare i Sundsvall också och de har spelat så under hela säsongen, även i allsvenskan. Det är otroligt svårspelat mot sånt motstånd, man måste ha tålamod men man måste också gå framåt, säger Waltin.

SSK-tränaren ger inte mycket för Sundsvalls och huvudtränarens Leif Strömbergs defensiva spel.

-Jag har full respekt för att alla väljer hur de vill spela. Men det känns som en dubbelseger. För oss och för hockeyn. Det vore oerhört ledsamt om det var ett vinnande koncept att spela så, säger Waltin.