Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltin: ”Det ser förjävligt illa ut, men jag tror på Michael”

SSK:s huvudtränare Mats Waltin ger sin syn på den omdiskuterade händelsen i slutet av träningsmatchen mot Västervik. –Det ser förjävligt illa ut på reprisen. Men jag tror på Michaels förklaring till hundra procent, säger Mats Waltin till LT.

Michael Schumacher slog klubban i nacken på Västerviks Oskar Carlsson i slutet av tisdagens träningsmatch, som SSK förlorade med 3–4. SSK-forwarden fick matchstraff, vilket huvuddomaren valde att anmäla som ett match penalty – vilket innebär att Schumacher blir avstängd minst en match.

– Jag tappade balansen och klubban råkade träffa högt på honom. Det var verkligen inte bra och det är ingenting jag försvarar eller står bakom. Jag vet inte vem det var som fick smällen men träffade jag honom nu skulle jag be om ursäkt, sade Schumacher till LT efter matchen.

Schumacher fyller 23 år på torsdagen men får inte fira med att spela match – han blir nämligen automatiskt avstängd i träningsmatchen som SSK spelar mot Vita Hästen i Nyköping. Händelsen blir också ett ärende hos disciplinnämnden och Schumacher riskerar ytterligare avstängning.

–Det är som det är. Han blir avstängd nu i en match och ärendet behandlas. Vi får se vad det blir, säger Mats Waltin.

Han säger att han pratade med Schumacher om händelsen sent på tisdagskvällen.

–Vi har klarat av händelsen och lagt den bakom oss. Vi pratade när allt hade lagt sig. Jag har sett händelsen i efterhand och det ser förjävla illa ut på reprisen. Men jag har fullt förtroende för det Michael säger, när han säger att det är en olyckshändelse. Han har klubban högt och hamnar i obalans. Det är därför det ser så illa ut. Men jag tror på Michaels förklaring till hundra procent, säger Mats Waltin, som tillägger att domaren noterade i sin rapport att slaget med klubban var att betrakta som en reflex.

Schumacher, som är ett viktigt nyförvärv för SSK och är tänkt att fylla en viktig offensiv roll den här säsongen, har fått en tuff start på sin tid i klubben. Han har inte imponerat spelmässigt under de två första träningsmatcherna utan i stället dragit på sig utvisningar.

Han blev utvisad två gånger mot AIK och stod för en ful eftersläng mot en motståndare då. Men Schumacher är ingen ful spelare, enligt Waltin.

–Det är bara tillfälligheter. Han är en kille som vill spela en schysst hockey, det är inte en spelare som går över gränsen. Jag är rätt säker på att han vill spela hockey, inget annat, säger Waltin.

Tror du att det är risk att han får en stämpel på sig nu om att vara en ful spelare – han är ju också stor (195 cm) och det brukar kunna dra extra uppmärksamhet från domarna?

–Man ska nog ha beredskapen för det. Såna här händelser triggar igång saker snabbt. Men jag tror att tiden kommer visa var han står, säger Mats Waltin.