Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltin: "Det kommer att krävas en hel del för att vända"

Ännu en gång förlust i första matchen och ny uppförsbacke. Nu väntar en ny ödesmatch för Mats Waltins lag. "Det kommer att krävas en hel del för att vända det här."

Västervik, Piteå och nu senast en 6–3-förlust borta mot Kristianstad. Frågetecknet som reser sig vid Södertälje SK:s facit på bortais i de avgörande matcherna är ett för SSK-tränaren Mats Waltin att räta ut inför en eventuell kvalserie – men då krävs först att laget står pall i det drama som väntar mot Kristianstad hemma i Scaniarinken.

Just det, i Scaniarinken. På hemmais har SSK varit ett betydligt stabilare lag. En förlust i allettan, och i playoff-spelet har laget tagit idel segrar, något som enligt Mats Waltin ger självförtroende inför dagens måstematch.

– Att vi presterat hemma ger naturligtvis en positiv känsla, och allt positivt som vi kan bygga upp är ju oerhört värdefullt. Det stöd vi får här hemma betyder väldigt mycket för oss, säger Waltin.

Skåningarna är SSK:s sista hinder för att nå det mål klubben satte upp inför säsongen: att nå kvalserien. Men då behövs en rejäl uppryckning från förra matchen, där Waltin menade att en del av spelarna hamnade i någon form av skugga.

– Nu gäller det för spelarna att kliva fram i den roll de har, och inte luta sig mot någon annan utan visa att man själv är sugen på att vara den som får en avgörande betydelse. Kan vi rätta till det och spela stabilt över 60 minuter så har vi goda möjligheter att avancera, men det kommer krävas en hel del för att vända det här, säger Waltin, som trots onsdagens förlust tycker att dagens SSK är ett starkare lag än det som inledde playoff-spelet mot Halmstad.

– Varje playoff-match tycker jag har känts väldigt värdefull, framförallt när vi klarat av det och fått lägga ned det i erfarenhetslådan. Det har härdat oss och är otroligt värdefullt, särskilt när vi inte har så många som har varit med om sådana här matcher tidigare.

Efter bortaförlusten mot Piteå ersattes Alexander Sahlin av Calle Brattenberger. Men om det blir ett nytt målvaktsbyte i kvällens drabbning vill Waltin inte uttala sig om.

– Det är något jag funderar på här och nu. Vi får se var de tankarna bär.

Att osäkerheten kring vem som är given förstekeeper skulle påverka försvarsspelet på något sätt, håller han inte med om.

– Nej, det tror jag inte. Vi har haft en bra konkurrenssituation under säsongen och nu har Brattenberger stått de senaste tre matcherna, det tycker jag är tillräckligt för att ge kontinuitet.

Robin Nilsson saknades i förra matchen, och läget är fortfarande oklart om backen kan spela i kväll.

– Det är ett stort frågetecken i nuläget. Men annars ser det bra ut, det är bara han som är knackig, säger Mats Waltin.

Inför matchen

Vad? Södertälje SK–Kristianstads IK, playoff till kvalserien, match två i bäst av tre. Kristianstad leder med 1–0 i matcher efter 6–3-segern i onsdags.

Var? Scaniarinken, i kväll 19.00.

TV? Webbsänds på hockeyettan.se.

Läget i SSK: Skadefritt förutom långtidsskadade Christofer Blid. Däremot är läget osäkert kring in Robin Nilsson är spelklar. Backen missade den första matchen på grund av feber, och är enligt SSK-tränaren Mats Waltin ett stort frågetecken inför kvällens match. Efter att Calle Brattenberger släppte förbi sex puckar i Kristianstad, tyder mycket på att Waltin återigen ger Alexander Sahlin nytt förtroende i buren.

Läget i Kristianstad: Skadefritt inför hemmamötet, och mycket lite som tyder på att något förändrats under gårdagen. Kommer stärkta till Scaniarinken efter onsdagens klara seger.

Att hålla koll på i KIK: Släkten är värst. Förre SSK-spelaren Thom Flodqvist stod senast för ett mål och en poäng.

Övriga matcher: Troja/Ljungby–Visby/Roma, står 1–0 i matcher