Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltin: Blids säsong definitivt över

Det blir inget spel i kvalserien för SSK-forwarden Christofer Blid. Till SSK:s hemsida säger tränaren Mats Waltin att säsongen är över för Blid.

Christofer Blid var en av SSK:s mest effektiva forwards så länge han var med den här säsongen. Det blev 26 poäng på 25 matcher, innan han skadade ljumsken i hemmamatchen mot Kallinge-Ronneby den 27 januari.

Efter ungdersökning kom beskedet att muskelfästet som fäster lårmuskeln i bäckenet delvis var av - och att säsongen förmodligen var över.

I mitten av februari var Blid dock tillbaka på isen och ett visst hopp tändes.

Att tiden började rinna ut har han dock förstått själv. Så sent som i måndags konstaterade Blid själv att prognosen för spel i kvalserien inte var särskilt bra.

– Jag är inte med på några övningar, jag åker skridskor för att det är bra för rehabiliteringen. Det ser inte jätteljust ut, men det är klart att man hoppas, sade han då.

Men nu är det hoppet alltså släckt. I en intervju på SSK:s hemsida inför matchen mot Troja/Ljungby i morgon säger tränaren Mats Waltin att det inte blir något spel för Blid i kvalserien

– Det vi däremot kan konstatera är att Blids säsong definitivt är över. Vi har haft en lite strimma av hopp även om det hade krävts väldigt mycket. Nu vet vi definitivt att han inte kommer spela något mer denna säsong, förklarar Waltin för hemsidan.