Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltin bekräftar: målkungen spelar mot Sundsvall

Henrik Thegel har varit en av SSK:s bästa målskyttar den här säsongen. Och i nyckelmatchen mot Sundsvall är han tillbaka i laget efter sin hjärnskakning.

Henrik Thegel drabbades av en hjärskakning tidigare under kvalserien och har bara spelat i två matcher och inte gjort någon poäng så här långt.

Men till matchen mot Sundsvall på påskafton är han redo för comeback. Mats Waltin sade efter matchen mot Troja i torsdags till LT att Thegel var på väg tillbaka till matchen mot Sundsvall, och på långfredagen kunde Waltin bekräfta på klubbens hemsida att Thegel kan spela mot Sundsvall.

- Thegel är med! Han tränade för fullt idag och är helt redo, förklarade Waltin för hemsidan.

Waltin passade också bland annat på att meddela att storspelande målvakten Alexander Sahlin får fortsatt förtroende i målet, att juniorforwarden Måns Lindbäck jobbat sig in som en etablerad forward i truppen och att han är imponerad av Sebastian Höglunds jobb den senaste tiden. "Han har vuxit fram till en otrolig energispelare i den roll han har", sade Waltin om Höglund.

På minussidan inför matchen mot Sundsvall finns som LT också berättat tidigare att backen Fredric Larssons säsong är över efter smällen han åkte på mot Troja. Stannar hemma gör även Pontus Engström och Marcus Lundberg.

Sundsvall har också problem inför kvällens match, då två centrar - Joakim Mattsson och förre SSK-spelaren Mathias Månsson - båda är avstängda efter ett bråk i samband med matchen mot Västervik för en vecka sedan.

Sundsvall tappade två poäng mot SSK senast, då man å ena sidan kunde glädjas åt att man gjorde en osannolik upphämtning mot Asplöven där 1-3 blev 3-3 i slutminuterna, men å andra sidan förlorade matchen efter förlängning.

- Det är ett psykologiskt spel. Vi får ta med oss det positiva från den här matchen. Att vi gör tre mål. Det är styrka att vi lyckas komma tillbaka som vi gör i slutet av matchen, sade Sundsvallsbacken och lagkaptenen Johan Svedberg till ST.nu efter matchen.

SSK-bekante tränaren Leif Strömberg ville dock framhålla att upphämtningen mot Asplöven ändå gav en värdefull poäng.

- Ja, den är jätteviktig. Vi har fortfarande allt i egna händer, förklarade Strömberg.