Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltin avskriver inte att värva Backman

SSK söker bara en back till – sedan är backsidan klar. Men det betyder inte att Eric Backman är avskriven.

Annons

SSK har sju backar klara i sin trupp för nästa säsong. SSK:s sportchef och huvudtränare Mats Waltin gjorde i går klart att han nu söker en enda back till innan backsidan är klar.

”En backklippa, en som kan leda laget i både med- och motgång” sade Waltin i LT:s artikel om vilken backtyp han söker.

Den backen kan alltjämt bli Eric Backman, 22, med moderklubb SSK och de senaste säsongerna i Västervik. Backman sade i slutet av säsongen att han hoppades på en återkomst till Södertälje och SSK.

Uppgifter till LT pekade på att SSK också hade tagit kontakt. Waltin dementerade dock detta då, och även om han berömde Backmans egenskaper som spelare ville Waltin inte kommentera om Backman var aktuell för klubben.

Men Waltin bekräftar nu att Backman finns med i planerna och att han inte är avskriven.

–Nej, jag skulle inte säga att han är avskriven, säger Waltin om Backman.

Backman själv säger till Västerviks-Tidningen att han fortfarande hoppas.

– Det står ganska still just nu, men jag har inte hört att jag är avskriven av SSK heller. De kanske inte tycker att jag platsar, men jag har ändå gjort min bästa säsong hittills. Jag har i alla fall inte tagit ut något i förskott får då skulle jag bara bli så sjukt besviken, säger Backman, som även håller dörren öppen för en fortsättning i Västerviks IK.

– Det är ändå VIK som har gjort mig till den spelare jag är, och jag har varit med på en sjuk resa med VIK, och att fortsätta den i allsvenskan vore så klart roligt också. Det är klart att VIK är ett alternativ, om de vill. Jag har inte hört något från dem än, säger Backman till tidningen.