Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wållbergs besked om banvallen i Taxinge

Nej, Nykvarns kommun låter troligen inte Skanska använda den gamla banvallen i Taxinge. Det är beskedet från Bob Wållberg (NP).

Skanska har lämnat in kompletteringar till sin ansökan om att få ta emot och krossa 1,5 miljoner ton berg i Taxinge.

Därefter har bland annat Museiföreningen Östra Södermanlands järnväg efterlyst ett ställningstagande från Nykvarns kommun – eftersom kommunen äger den banvall som Skanska vill använda när det krossade berget körs iväg.

I sin komplettering skriver Skanska att kommunen inte har haft några synpunkter på den tänkta utfartsvägen och att bolaget i god tid innan banvallen ska användas ska skriva avtal med Nykvarns kommun.

– Det är spännande hur de tolkar det på sitt sätt. Vi är inte part i frågan än – vi har inte blivit tillfrågade, säger kommunalrådet Bob Wållberg till LT.

Han påpekar att banvallen är tänkt att bli gång- och cykelväg.

Skulle det kunna bli både och, först Skanska och sedan cykelväg?

– Nej, det tror jag inte. Det finns inte på kartan.

Bob Wållberg misstänker att Finkarbyborna skulle gå man ur huse om de får en mängd tunga transporter bakom knuten och säger att banvallen inte är gjord för sådan tyngd.

Så skulle ni kunna upplåta banvallen åt Skanska?

– Inte som det ser ut i nuläget, säger Bob Wållberg.