Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wållberg kan få mer klirr i kassan

Kommunalrådet Bob Wållberg (NP) kan se fram emot en lönehöjning på 13,6 procent – eller 7 500 kronor mer per månad.

Kommunalrådet i Nykvarn har ett månadsarvode som är 90 procent av riksdagsledamöternas. Det gav Bob Wållberg (NP) 54 900 kronor i lönekuvertet i fjol.

Nu finns ett förslag, som en enig kommunstyrelse har godkänt, om att kommunalrådet ska få 100 procent av riksdagsmannaarvodet.

Riksdagsmännen tjänar i år 62 400 kronor i månaden. Samma summa – och 7 500 mer än i dag – får Bob Wållberg om kommunfullmäktige godkänner förslaget.

– Det finns ingen rimlighet i att vi ska ligga på 90 procent. Arbetsbelastningen är stor och vi har inte ett välbetalt kommunalråd i dag. Jag är helt övertygad om att kommunalrådet i Nykvarn har en mer ansvarsfull roll är en riksdagsman. Då är det orimligt att han har lägre ersättning, säger Thomas Lindstedt (NP), ordförande för arvodesberedningen.

Största oppositionspartiet, Socialdemokraterna, har inga invändningar.

– Jämfört med andra kommuner har vi inget högt arvode. Vi har inte diskuterat detta så mycket, säger Märtha Dahlberg (S).

Bob Wållberg själv gick ut när lönehöjningen klubbades i kommunstyrelsen.

– Kanske har jag gjort något bra, är hans kommentar.

I övrigt görs mest mindre förändringar av politikernas arvoden.