Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wahlin taggad inför Farmenfinal

Nu börjar finalveckan för dokusåpan Farmen på TV4. Fyra deltagare är kvar och en av dem är Södertäljepolitikern Nina Wahlin:– Jag går in balanserad och fokuserad, kryddad med sprallighet som vanligt och tar ett steg i taget.

Nina Wahlin går in i finalveckan med inställningen att hon har lika stor chans som de andra tre deltagarna att vinna årets Farmen.

– Mitt mål är att göra det mesta och det bästa med det jag har där jag är. Det är oerhört viktigt att fokusera på min egen insats, prova och lära nytt snarare än att lägga energi på andras val och beteenden. Men, när mina värderingar utmanas markerar jag bestämt.

Nina Wahlin är nöjd med det hon får med sig från programmet. Att hon sökte till Farmen var en väldigt spontan grej, men hon kände tidigt att det fanns mycket mer än själva vinstsumman hon skulle kunna vinna:

– Framförallt ödmjukhet och respekt för människors arbete och tuffa förhållanden under alla tider över hela jorden. Man lever under samma förhållanden som det var för hundra år sedan, avskalat utan telefoner, tv och andra bekvämligheter. Det fanns bara det som man hade till hands. En får verkligen vara med från det där första kornet till att skörda det, mala och producera sin egen mat. Mjölka korna, röka fläsket. Jag lär mig att värdesätta allt jag har.

Nina säger att något av det viktigaste hon tar med mig från Farmenresan är att hon är starkare än hon någonsin trott.

– Jag har vunnit över mina begränsningar och har lyckats trots opererade knän, en kropp som spåddes sitta i rullstol i resten av mitt liv efter en bilolycka för 20 år sedan och mängder av allergier, astma och (tidigare ) kroniskt smärtsyndrom. Att leva nu över nio veckor under mycket tuffa förhållanden utan att något av det ovan nämnda gjorde sig påmint. Livet på Farmen passade mig. Att leva nära och med djuren och vad jorden har att erbjuda är ett äventyr jag är oerhört glad att jag gav mig in i.

Läs även: Wahlin in i finalveckan i Farmen

Wahlins "pinsamma" dans i Farmen

LT.Play: Här ryter Wahlin ifrån: "cp är inget adjektiv"

Södertäljes "storbonde" säger sitt

Södertäljepolitikern Nina Wahlin med i årets Farmen