Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VW-åtgärder i full gång

Nu är det dags för Volkswagens Golf-modeller med manipulerade motorer att åtgärdas. Först ut är Golf 2,0 TDI BMT.

Bilägare till en Golf med dieselmotortypen EA 189 kan snart boka in en tid för att få den manipulerade mjukvaran åtgärdad. Det kommer att ske utan att bränsleförbrukningen, prestandan eller ljudnivåer kommer att påverkas.

– Vi är väldigt glada över att vi nu kan börja åtgärda Golf, som är en av våra mest populära modeller, meddelar Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige i ett pressmeddelande.

Berörda bilägare har fått ett brev som informerar om åtgärden och kommer snart att få ytterligare ett där de ombeds boka in en tid på en märkesverkstad för Volkswagen. Det kommer inte att kosta bilägarna någonting och lånebilar ska erbjudas.

Volkswagen meddelar att ytterligare bilmodeller med den manipulerade mjukvaran snart kommer att åtgärdas. Enligt tidigare uppgifter rörde det sig om totalt 11 miljoner drabbade bilar i världen.